Διαδήλωση ακροδεξιών οργανώσεων στο Ντόβερ κατά των μεταναστών

Διαδήλωση ακροδεξιών οργανώσεων στο Ντόβερ κατά των μεταναστών

Βρετανικές οργανώσεις ακροδεξιών, αντιτίθενται στην άφιξη μεταναστών. Διαδήλωση στο λιμάνι του Ντόβερ

Πολλές βρετανικές ακροδεξιές οργανώσεις διαδήλωσαν χθες Σάββατο στο Ντόβερ, λιμάνι της νοτιοανατολικής Αγγλίας, κατά της άφιξης μεταναστών στη χώρα μέσω της Γαλλίας.

Κρατώντας βρετανικές και αγγλικές σημαίες οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για την άφιξη μεταναστών στη Βρετανία μέσω του γαλλικού λιμανιού του Καλέ.

Τα πανό που κρατούσαν πολλοί διαδηλωτές έγραφαν: «Στήριξη στους οδηγούς φορτηγών, ασφάλεια στα σύνορά μας», ενώ άλλοι κρατούσαν σημαίες του γαλλικού ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο (FN) ή των Άγγλων Πατριωτών του Ανατολικού Κεντ, επίσης μια ακροδεξιά ομάδα.

Οι βρετανοί οδηγοί φορτηγών ζητούν να γίνονται πιο αυστηροί έλεγχοι στα σύνορα, καθώς όπως καταγγέλλουν τιμωρούνται άδικα αν στα οχήματά τους εντοπιστούν μετανάστες.

Ο πρόεδρος του ακροδεξιού Βρετανικού Εθνικού Κόμματος (BNP) Νικ Γκρίφιν, που συμμετείχε στη διαδήλωση, δήλωσε ότι οι οδηγοί φορτηγών του ζήτησαν να δράσει ώστε να φορτηγά τους να «μην καταστρέφονται από τους παράνομους μετανάστες».

«Πολλοί οδηγοί (…) αναγκάζονται να κοιμούνται στα φορτηγά τους με κλειδωμένες τις πόρτες. Η γαλλική κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για το θέμα», δήλωσε ο Φίλιπ Χάνλεϊ, 44 ετών οδηγός, που συμμετείχε στη διαδήλωση, και είπε ότι δεν υποστηρίζει την ακροδεξιά.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network