Διαφωνία ΕΕ-Γερμανίας

default image

Διαβάστε πώς αντέδρασε η Κομισιόν στη γερμανική πρόταση για ορισμό επιτρόπου στην Ελλάδα

Απάντηση στον υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας έδωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Αμαντέου Αλταφάζ, ο οποίος δήλωσε ότι η εκτελεστική εξουσία είναι θέμα της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο κ. Αλταφάζ κληθείς να σχολιάζει την πρόταση της Γερμανίας για τοποθέτηση επιτρόπου στη χώρα μας, δήλωσε ότι “τα εκτελεστικά καθήκοντα πρέπει να παραμείνουν στην πλήρη δικαιοδοσία της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία είναι υπόλογη στους πολίτες και στα όργανα της χώρας”.

Ο εκπρόσωπος, υπενθύμισε ότι  ότι “η κυριότητα του προγράμματος είναι ελληνική και η εφαρμογή του είναι ευθύνη των ελληνικών Αρχών”.

“Στο πλαίσιο του νέου προγράμματος, η Επιτροπή, σε συνεργασία με τους άλλους εταίρους της τρόικας, θα εγκαθιδρύσει κατά τη διάρκεια του προγράμματος επιτόπια ελεγκτική οντότητα, η οποία μαζί με τους εθνικούς εμπειρογνώμονες θα εργαστεί στενά και σε συνεχή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και με την τρόικα για να συμβουλέψουν και να βοηθήσουν, προκειμένου να διασφαλιστεί η έγκαιρη και πλήρης εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Επίσης, θα βοηθήσει την τρόικα να αξιολογήσει την εφαρμογή των μέτρων που θα ληφθούν από την ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων του προγράμματος. Αυτός ο νέος ρόλος θα αποτυπωθεί στο Μνημόνιο” πρόσθεσε ο κ. Αλταφάζ.

Σύμφωνα με τον κ. Αλταφάζ, η Ομάδα Δράσης που παρέχει τεχνική βοήθεια και εγκαταστάθηκε από την Επιτροπή, μεταξύ άλλων, στηρίζει τις ελληνικές Αρχές στη βελτίωση της δημόσιας διοίκησης και σε τομείς που χρειάζονται μεταρρύθμιση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα