Διάλογο με την αντιπολίτευση ο Πούτιν

Διάλογο με την αντιπολίτευση ο Πούτιν

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Αλεξέι Κουντρίν δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν είναι έτοιμος για "διάλογο" με την αντιπολίτευση και για τη διεξαγωγή "έντιμων" προεδρικών εκλογών τον Μάρτιο

Ο Αλεξέι Κουντρίν, τον οποίο ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας χαρακτήρισε πρόσφατα "φίλο του" , δήλωσε στην εφημερίδα Vedomosti ότι συναντήθηκε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν πριν συμμετάσχει στη μεγάλη διαδήλωση της αντιπολίτευσης το Σάββατο για να καταγγείλει τις εκλογικές ατασθαλίες και να καλέσει τις δύο πλευρές σε διάλογο.

"Πριν πάω στη συγκέντρωση, εξήγησα αυτήν την θέση στον Βλαντιμίρ Πούτιν. Και κατά τη συνολική μου αντίληψη, ένας διάλογος είναι δυνατός", είπε ο Αλεξέι Κουντρίν.

"Από τη συνομιλία μου με τον Πούτιν αντελήφθην ότι δεν φοβάται την ψηφοφορία της 4ης Μαρτίου και ότι είναι έτοιμος να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για τη διεξαγωγή έντιμων προεδρικών εκλογών", πρόσθεσε.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος έχει υπηρετήσει ήδη δύο προεδρικές θητείες και είναι υποψήφιος για μία τρίτη στις εκλογές της 4ης Μαρτίου, αντιμετωπίζει κίνημα αμφισβήτησης, το μεγαλύτερο από την ανάληψη της προεδρίας το 2000.

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, 70.000 έως 100.000 άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο στο κέντρο της Μόσχας ζητώντας την ακύρωση των βουλευτικών εκλογών της 4ης Δεκεμβρίου, στις οποίες επικράτησε το κυβερνών κόμμα.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης του Σαββάτου, ο Αλεξέι Κουντρίν, ο οποίος παραιτήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών το φθινόπωρο έπειτα από διαφωνία του με τον πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, προειδοποίησε για τον κίνδυνο επανάστασης στη Ρωσία, εάν δεν υπάρξει διάλογος ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών έσπευσε να βεβαιώσει στις δηλώσεις του στη Vedomosti ότι δεν έχει εξουσιοδοτηθεί από τον Πούτιν να συνομιλήσει με την αντιπολίτευση και ότι έλαβε μέρος στη διαδήλωση "έπειτα από πολλή σκέψη, χωρίς να συμβουλευθεί κανέναν".

SHARE:

24Media Network