ΗΠΑ: Διαμαρτυρία στην Ουάσινγκτον για την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης από τον Τραμπ

Στιγμιότυπο από τη διαδήλωση στην Ουάσινγκτον για την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης από τον Τραμπ
Στιγμιότυπο από τη διαδήλωση στην Ουάσινγκτον για την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης από τον Τραμπ AP

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κοντά στον Λευκό Οίκο κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως "Ο Τραμπ εξευτελίζει το Σύνταγμα" και "Δεν θέλουμε άλλον βασιλιά".

Μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν την Δευτέρα στην Ουάσινγκτον για να διαμαρτυρηθούν για την κήρυξη "κατάστασης εθνικής ανάγκης" εκ μέρους του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, με στόχο να παρακάμψει το Κογκρέσο και να χρηματοδοτήσει την ανέγερση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κοντά στον Λευκό Οίκο κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως "Ο Τραμπ εξευτελίζει το Σύνταγμα" και "Δεν θέλουμε άλλον βασιλιά".

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος "παραβιάζει τους κανόνες για να πετύχει τους στόχους του", σχολίασε ο 65χρονος Σαμ Κρουκ, ένας ακτιβιστής οικολόγος που κρατούσε ένα πλακάτ στο οποίο έγραφε ότι ο Τραμπ είναι "μαθητευόμενος δικτάτορας".

Επειδή το Κογκρέσο αρνήθηκε να χρηματοδοτήσει το τείχος, ο πρόεδρος "επινόησε μια κρίση", είπε η 55χρονη δικηγόρος Άλισον Φαλτζ. "Συμπεριφέρεται σαν μικρό παιδί, δεν λειτουργεί έτσι η δημοκρατία", τόνισε.

Ο Τραμπ είχε υποσχεθεί προεκλογικά ότι θα χτίσει ένα τείχος στα σύνορα με το Μεξικό για να σταματήσει την παράνομη μετανάστευση. Καθώς όμως το Κογκρέσο δεν αποδέσμευσε τους πόρους που απαιτούσε για το έργο αυτό, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε να μπορέσει να πάρει χρήματα κυρίως από τον προϋπολογισμό του Πενταγώνου.

Οι Δημοκρατικοί και ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι τον κατηγόρησαν για κατάχρηση εξουσίας. Πολλές Πολιτείες, μεταξύ των οποίων εκείνες της Νέας Υόρκης και της Καλιφόρνιας, έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη για να μπλοκάρουν τα σχέδια του προέδρου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Τραμπ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σύμβουλος Τραμπ: "Εκατοντάδες χιλιόμετρα" τείχους θα ανεγερθούν έως το 2020

Βουλή Αντιπροσώπων ΗΠΑ: Κατεπείγουσα έρευνα για την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης

Οι ΗΠΑ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον Τραμπ

SHARE:

24Media Network