Θαλασσοδερνόταν 7 μήνες με σπασμένο αυτοσχέδιο σκάφος στον Ινδικό

Θαλασσοδερνόταν 7 μήνες με σπασμένο αυτοσχέδιο σκάφος στον Ινδικό

Ο άνδρας, που είχε παρέα στην περιπέτειά του αυτή, την γάτα του, ξεκίνησε τον Μάιο για ταξίδι 2.000 χιλιομέτρων αλλά βρέθηκε την παραμονή Χριστουγέννων στην αντίθετη κατεύθυνση

Έναν 54χρονο Πολωνό, ο οποίος υποστηρίζει ότι πέρασε επτά μήνες στον Ινδικό ωκεανό έχοντας παρέα μόνο τη γάτα του πάνω σε ένα σπασμένο σκάφος, διέσωσε η ακτοφυλακή της Γαλλίας.

Όπως τόνισε, αυτός και η γάτα του επέζησαν για μήνες στη θάλασσα τρώγοντας μισό πακέτο κινέζικης σούπας ημερησίως και ό,τι έπιανε στο ψάρεμα, πριν εντοπιστεί και διασωθεί κοντά στο νησί Ρεϊνιόν, την παραμονή των Χριστουγέννων. Να σημειωθεί ότι το σκάφος του είναι μια τροποποιημένη σωσίβια λέμβος από κρουαζιερόπλοιο.

Είπε ότι ο προορισμός του, όταν αναχώρησε τον Μάιο από τα νησιά Κομόρες, ανοικτά των ακτών της Μοζαμβίκης, ήταν η Ν. Αφρική. Οι αρχές επιχειρούν να συνδέσουν τα "κομμάτια" της υπόθεσης, προκειμένου να διαπιστώσουν αν η ιστορία του είναι αληθινή.

Θαλασσοδερνόταν 7 μήνες με σπασμένο αυτοσχέδιο σκάφος στον Ινδικό

Το ταξίδι που επρόκειτο να κάνει είναι περισσότερο από 2.000 χιλιόμετρα και αναγκαστικά θα είχε πλεύσει μέσω του καναλιού της Μοζαμβίκης, μια διαδρομή με "κίνηση" και ισχυρά ρεύματα. Στην πορεία όμως βγήκε εκτός διαδρομής και κατέληξε να θαλασσοδέρνεται στο γαλλικό νησί Ρεϊνιόν, όπου εντοπίστηκε από το πλήρωμα ενός γιοτ.

Θαλασσοδερνόταν 7 μήνες με σπασμένο αυτοσχέδιο σκάφος στον Ινδικό

Ο 54χρονος υποστηρίζει ότι τα όργανα του σκάφους του είχαν σπάσει λόγω θαλασσοταραχής και ότι δεν είχε κανένα μέσο επικοινωνίας. "Παρασυρθήκαμε προς την ακτή της Σομαλίας και στη συνέχεια προς της Μαλδίβες και την Ινδονησία. Πολλές φορές έβλεπα γη αλλά δεν μπορούσα να πάω προς αυτήν. Είδα πολλά πλοία αλλά η μπαταρία στο ραδιόφωνο ήταν νεκρή", είπε χαρακτηριστικά.

Οι διασώστες του δήλωσαν ότι βρέθηκε υποσιτισμένος αλλά καλά στην υγεία του.

(Πηγή: Daily Mail)

SHARE:

24Media Network