Διεθνές βραβείο σε Κύπριο επιστήμονα για τις δασικές επιστήμες

Διεθνές βραβείο σε Κύπριο επιστήμονα για τις δασικές επιστήμες

Βράβευση του Χαράλαμπου Νεοφύτου στη Γερμανία για τις δασικές επιστήμες

O Κύπριος επιστήμονας Χαράλαμπος Νεοφύτου τιμήθηκε στη Γερμανία με το βραβείο Thurn und Taxis για τις δασικές επιστήμες.

Το βραβείο αυτό δίνεται μία φορά το χρόνο σε νεαρούς επιστήμονες με εξαιρετική επίδοση στη δασική έρευνα και καλύπτει ολόκληρο τον γερμανόφωνο χώρο (Γερμανία, Αυστρία, γερμανόφωνο τμήμα της Ελβετίας) και εισήχθη το 1978 κατόπιν επιθυμίας του πρίγκιπα Johannes von Thurn und Taxis.

Ο Χαράλαμπος Νεοφύτου κατάγεται από τη Λευκωσία. Στη Γερμανία μετέβη για το διδακτορικό του μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Η έρευνά του επικεντρώθηκε στη μελέτη της γενετικής ποικιλότητας στις δρύες.

Μετά το πέρας του διδακτορικού του, ο Χαράλαμπος Νεοφύτου εργάστηκε στο Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών της Βάδης-Βυρτεμβέργης (FVA) ως επικεφαλής διασυνοριακού ερευνητικού προγράμματος μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας.

Η απονομή του βραβείου έγινε στο ανάκτορο Sankt Emmeram στην πόλη Ρέγκενσμπουργκ της Βαυαρίας, όπου έχει την έδρα του ο πριγκιπικός οίκος Thurn und Taxis.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network