Δικαστική απόφαση-χαστούκι για την Τουρκία: "Να απελευθερωθεί άμεσα ο Ντεμιρτάς"

O ηγέτης του HDP, Σελαχαντίν Ντεμιρτάς
O ηγέτης του HDP, Σελαχαντίν Ντεμιρτάς AP

Ο Σελαχαντίν Ντεμιρτάς, ο εκ των επικεφαλής του φιλοκουρδικού HDP, πρέπει να απελευθερωθεί άμεσα σύμφωνα με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Παράνομη και αστήρικτη νομικά θεωρεί το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την κράτηση του Σελαχαντίν Ντεμιρτάς συμπληρώνοντας ότι ο Κούρδος πολιτικός πρέπει να απελευθερωθεί άμεσα.

Ο εκ των επικεφαλής του HDP παραμένει προφυλακισμένος από τον Νοέμβριο του 2016, εδώ και δύο χρόνια δηλαδή κάτι που για το Δικαστήριο δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με κανένα τρόπο. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι οι λόγοι δεν μπορούν να θεωρηθούν επαρκείς.

Επίσης, στην απόφασή το Δικαστήριο αναφέρει ότι η παρατεινόμενη προφυλάκιση του Ντεμιρτάς παραβιάζει την ελευθερία της έκφρασης καθώς ο διωκόμενος πολιτικός δεν μπόρεσε ουσιαστικά να λάβει μέρος στις τελευταίες εκλογές στην Τουρκία που έγιναν τον Ιούνιο του 2018.

ADVERTISING

"Η επέκταση της κράτησης έχει σκοπό να καταπνίξει τον πλουραλισμό και να περιορίσουν την ελευθερία του πολιτικού διαλόγου που είναι ο πυρήνας μίας δημοκρατικής κοινωνίας" σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την απόφαση, η Τουρκία θα πρέπει να απελευθερώσει άμεσα τον Κούρδο πολιτικό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία
SHARE:

24Media Network