Δικαστής έδειξε επιείκεια σε 16χρονο κατηγορούμενο για βιασμό γιατί είναι από "καλή οικογένεια"

Δικαιοσύνη
Δικαιοσύνη 123RF

Ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι το θύμα θα πρέπει να ενημερωθεί ότι αν προχωρήσει την υπόθεση και συνεχίζει να κατηγορεί τον δράστη, θα του καταστρέψει τη ζωή.

Στο επίκεντρο της δημοσιότητας έχει βρεθεί τις τελευταίες μέρες στις ΗΠΑ ένας δικαστής λόγω της υπερβάλλουσας επιείκειας που είχε δείξει σε έναν 16χρονο, ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό το 2017 ενός συνομήλικου του κοριτσιού σε πάρτι, καταγράφοντας μάλιστα και την πράξη του σε βίντεο. Ο δράστης διέδωσε στη συνέχεια το βίντεο, γράφοντας "Όταν η πρώτη φορά που κάνεις σεξ είναι βιασμός".

Ο εν λόγω δικαστής ονόματι Τζέιμς Τροϊάνο είχε δηλώσει ότι ο κατηγορούμενος "προέρχεται από μια καλή οικογένεια", παρακολουθεί ένα "εξαιρετικό σχολείο" και έγραψε καλά στις εξετάσεις για την είσοδό του στο κολέγιο. Όλα αυτά ως επιχειρήματα για να υποστηρίξει ότι η υπόθεση πρέπει να εξεταστεί από δικαστήριο ανηλίκων, όπως αναφέρουν και οι NY Times.

ADVERTISING

Είχε επισημάνει μάλιστα ότι οι εισαγγελείς πρέπει να εξηγήσουν στο θύμα και την οικογένειά του ότι αν προχωρήσουν την υπόθεση θα καταστρέψουν τη ζωή του δράστη. "Είναι ξεκάθαρα υποψήφιος όχι απλά για ένα κολέγιο αλλά για ένα καλό κολέγιο", είχε πει ο Τροϊάνο, απορρίπτοντας πέρσι την πρόταση της εισαγγελίας να δικαστεί ο 16χρονος ως ενήλικας. Είχε τονίσει, επίσης, ότι δεν επρόκειτο για βιασμό και αναρωτιόταν αν ήταν σεξουαλική επίθεση, υποστηρίζοντας ότι ο βιασμός είναι επίθεση με απειλή όπλου από άγνωστο στο θύμα, δράστη.

Πριν λίγες μέρες ωστόσο, Εφετείο του Νιου Τζέρσι ανέτρεψε εκείνη την απόφασή του, επιτρέποντας την μεταφορά της υπόθεσης από το Οικογενειακό δικαστήριο στο Ορκωτό, στο οποίο θα αντιμετωπιστεί ως ενήλικας.

Να σημειωθεί ότι ο 69χρονος δικαστής αποσύρθηκε το 2011 αλλά κλήθηκε να εργαστεί σε ορισμένες υποθέσεις το 2012. Η ανάκλησή του ανανεώνεται ανά διετία, με την ισχύουσα να λήγει το 2021.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ
SHARE:

24Media Network