Δικάζεται η κόρη του πρώην προέδρου Ραφσατζανί

Δικάζεται η κόρη του πρώην προέδρου Ραφσατζανί

Ενώπιον δικαστηρίου της Τεχεράνης με την κατηγορία της "προπαγάνδας κατά του καθεστώτος της Ισλαμικής Δημοκρατίας" οδηγήθηκε η Φαϊζέχ Χασεμί, κόρη του πρώην προέδρου του Ιράν Ακμπάρ Χασεμί Ραφσατζανί

Η Φαϊζέχ Χασεμί, κόρη του πρώην προέδρου του Ιράν Ακμπάρ Χασεμί Ραφσατζανί, οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον δικαστηρίου της Τεχεράνης με την κατηγορία της "προπαγάνδας κατά του καθεστώτος της Ισλαμικής Δημοκρατίας", όπως ανέφερε η εφημερίδα Αρμάν επικαλούμενη το συνήγορό της.

"Μετά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου η πελάτισσά μου και εγώ παρουσιάσαμε την υπεράσπισή μας. Μέσα σε τρεις ημέρες θα καταθέσουμε γραπτώς την υπεράσπισή μας και κατόπιν ο δικαστής θα αποφανθεί", είπε ο Γόλαμ Άλι Ριαχί.

Η Χασεμί είχε συλληφθεί την εποχή των διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης κατά της αμφισβητούμενης επανεκλογής του προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, τον Ιούνιο του 2009. Ο πατέρας της, που παραμένει επικεφαλής του Συμβουλίου των Φρουρών της Επανάστασης, επικρίνεται συχνά από τους συντηρητικούς οι οποίοι του καταλογίζουν ότι δεν καταδίκασε τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, Μιρ Χοσεΐν Μουσαβί και Μέχντι Καρουμπί που υποκινούσαν τις κινητοποιήσεις μέχρι που τέθηκαν σε κατ' οίκον περιορισμό στις αρχές του έτους.

Ο γιος του Ραφσατζανί, Μέχντι Χασεμί, σε βάρος του οποίου είχε επίσης κινηθεί δικαστική διαδικασία, έφυγε από το Ιράν πριν από δύο χρόνια και έκτοτε ζει στο Λονδίνο.

SHARE:

24Media Network