Δίκη Μπελέρη: Ποινή φυλάκισης 2,5 ετών πρότειναν οι εισαγγελείς

Διαβάζεται σε 1'
Ο Φρέντι Μπελέρης
Ο Φρέντι Μπελέρης (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI) Eurokinissi

Οι εισαγγελείς στη δίκη του δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, πρότειναν την ενοχή του για το αδίκημα της ενεργής διαφθοράς.

Στην ακροαματική διαδικασία της δίκης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, στο ειδικό δικαστήριο SPAK στην Αλβανία, οι δύο εισαγγελείς τον έκριναν ένοχο για το αδίκημα της ενεργής διαφθοράς, προτείνοντας την ποινή φυλάκισης 2 χρόνια και 6 μηνών.

Για τον συγκατηγορούμενο, Παντελή Κοκαβέση η εισαγγελία πρότεινε ποινή φυλάκισης ενός χρόνου με ανασταλτικό χαρακτήρα λόγο προβλημάτων υγείας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο κατηγορούμενος δήμαρχος Χειμάρρας είπε απευθυνόμενος στους δικαστές: “Έχω παράπονο για το πώς λειτουργεί η εισαγγελία. Συνεχώς δεν δέχεται δικά μου στοιχεία και τα απορρίπτει, δεν ανακρίνει τα άτομα που έχουμε υποδείξει ως μάρτυρες και στην υπόθεσή μου έχει γίνει πλαστογραφία αποδεικτικών στοιχείων. Οποίος πλαστογράφησε έγγραφα του αλβανικού κράτους φέρει ποινική ευθύνη”.

Εδώ στην Αλβανία δεν έχουμε αμερόληπτη δικαιοσύνη. Η διαδικασία έχει πολιτικά κίνητρα και βλέπουμε ο πρωθυπουργός να παρεμβαίνει σε αυτή την υπόθεση. Εχετε αφήσει τον λαό της Χειμάρρας χωρίς τον δήμαρχό της. Αυτή είναι μια πολιτική φυλακή και δεν μου επιτρέπετε να ορκιστώ ως δήμαρχος”, τόνισε ο κ. Μπελέρης.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 28 Φεβρουαρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα