Δήμαρχος στο Μεξικό δολοφονήθηκε μία μέρα αφού ανέλαβε καθήκοντα

Δήμαρχος στο Μεξικό δολοφονήθηκε μία μέρα αφού ανέλαβε καθήκοντα

Η πιο σύντομη πολιτική θητεία. Η Τζιζέλα Μότα δολοφονήθηκε 24 περίπου ώρες αφότου ανέλαβε τα ηνία του δήμου στην όλη Τεμίξκο στο Μεξικό. Τι λένε οι μέχρι στιγμής πληροφορίες

Τραγικά σύντομη αποδείχτηκε η θητεία μίας νεοεκλεγείσας δημάρχου στο Μεξικό.

Η Τζιζέλα Μότα ανέλαβε επισήμως τα καθήκοντά της ως δήμαρχος της πόλης Τεμίξκο την Παρασκευή, όμως δολοφονήθηκε μόλις μία μέρα αργότερα, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο κυβερνήτης της πολιτείας Μορέλος.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα El Universal, η Μότα δέχτηκε επίθεση στο σπίτι της από τέσσερις ένοπλους δράστες. Άλλα μεξικανικά μέσα μεταδίδουν ότι οι δολοφόνοι ξυλοκόπησαν τη δήμαρχο και στη συνέχεια την πυροβόλησαν στο κεφάλι.

Οι δολοφονικές επιθέσεις εναντίον αξιωματούχων της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν είναι σπάνιο φαινόμενο στο Μεξικό, όπου το οργανωμένο έγκλημα ελέγχει πολλές κοινότητες, έχοντας ως οικονομική βάση το λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ταυτότητα ή τα κίνητρα των δραστών, η πολιτεία Μορέλος πάντως είναι γνωστή για τη δράση ένοπλων συμμοριών.

Η Τεμίξκο βρίσκεται περίπου 90 χιλιόμετρα νότιας της Πόλης του Μεξικού και έχει πληθυσμό περίπου 100.000 κατοίκων, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

SHARE:

24Media Network