Δημοψήφισμα Ιταλία: ‘Άμεσα εκλογές’ απαιτεί το κίνημα Πέντε Αστέρων

default image

Μετά την ηχηρή ήττα του Ματέο Ρέντσι ο ηγέτης των Πέντε Αστέρων απαιτεί την άμεση προκήρυξη εκλογών. "Έχασε η αλαζονεία στην εξουσία" δηλώνουν βουλευτές του κόμματος

Την άμεση προκήρυξη εκλογών ζήτησαν πέντε βουλευτές του κινήματος Πέντε Αστέρων, μετά την νίκη του “όχι” στο συνταγματικό δημοψήφισμα.

“Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Δώσαμε μεγάλη μάχη και κέρδισαν οι πολίτες, ενάντια σε μια μεταρρύθμιση που μας στερούσε τα δικαιώματά μας”, δήλωσε ο βουλευτής Αλεσσάντρο Ντι Μπατίστα. Πρόσθεσε, δε, ότι “τα Πέντε Αστέρια δεν εκπροσωπούν, πλέον, την αντιπολιτική”.

Ο δε αντιπρόεδρος της Βουλής, Λουίτζι Ντι Μάιο, τόνισε ότι “έχασε η αλαζονεία στην εξουσία” ενώ, παράλληλα, δήλωσε με έμφαση ότι “από αύριο ξεκινά η επεξεργασία του προγράμματος των Πέντε Αστέρων για την διακυβέρνηση της χώρας και ο καθορισμός της κυβερνητικής του ομάδας”.

Ο Ντι Μάιο υπογράμμισε, πάντως, ότι “το κίνημά του είναι έτοιμο να συμβάλει σε όλα τα αναγκαία βήματα για να μπορέσουν να προκηρυχθούν οι εκλογές”, καθιστώντας σαφές, όμως, ότι “στην κυβέρνηση της χώρας, μπορεί να φτάσει, κανείς, μόνον διαμέσου της λαϊκής ψήφου και όχι με tweet”.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα