Δημοτικές εκλογές στη Συρία για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια

Δημοτικές εκλογές στη Συρία για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια
Φωτό αρχείου AP

Ο πόλεμος στη Συρία δεν έχει ακόμη τελειώσει, όμως το καθεστώς Ασαντ, ενθαρρυμένο από τις τελευταίες νίκες του, διοργάνωσε δημοτικές εκλογές.

Το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ διοργάνωσε την Κυριακή τις πρώτες δημοτικές εκλογές από το 2011 στη Συρία, οι οποίες κατάφεραν να πραγματοποιηθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μετά τις στρατιωτικές νίκες που έχει καταγράψει η Δαμασκός τα τελευταία χρόνια.

Περισσότερα από 6.550 εκλογικά κέντρα άνοιξαν την Κυριακή στις 07:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στις περιοχές υπό τον έλεγχο του καθεστώτος, σχεδόν στα δύο τρίτα της χώρας. Μπροστά «στη μαζική προσέλευση» ψηφοφόρων οι αρχές ανακοίνωσαν ότι η ψηφοφορία θα παραταθεί ως τα μεσάνυχτα, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Sana. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ωστόσο δεν αναφέρθηκαν σε ποσοστό συμμετοχής.

«Περισσότεροι από 40.000 υποψήφιοι διεκδικούν 18.478 έδρες σε όλες τις επαρχίες», διευκρίνισε το Sana. Οι τελευταίες δημοτικές εκλογές διοργανώθηκαν τον Δεκέμβριο του 2011, στην αρχή του πολέμου που σπαράσσει τη χώρα εδώ και περισσότερα από επτά χρόνια και έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 360.000 ανθρώπων και τον εκτοπισμό εκατομμυρίων.

Οι περισσότεροι υποψήφιοι πρόσκεινται στο κόμμα Μπάαθ, του προέδρου Άσαντ, γεγονός που προκαλεί ανησυχία σε πολλούς κατοίκους. Οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι θα έχουν περισσότερες ευθύνες, κυρίως στον τομέα της ανοικοδόμησης και της αστικής ανάπτυξης, τις οποίες ο Άσαντ έχει αναγάγει σε προτεραιότητες σε μια χώρα όπου ολόκληρες πόλεις είναι πλέον ερειπωμένες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα