ΣΥΡΙΑ

Στιγμιότυπο από το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ "For Sama".

Το "For Sama" δεν είναι ένα ντοκιμαντέρ για τον πόλεμο, αλλά για την ίδια τη ζωή

Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ της Waad Al-Kateab για όσα έζησε στη διάρκεια του συριακού εμφυλίου κάνει online πρεμιέρα στην Ελλάδα (23-25/4) και η δημιουργός του μιλά στο NEWS 24/7 για μια εμπειρία τεράστια, αλλά όχι μεγαλύτερη από τη θέληση για ζωή.

O πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ

Συρία: Προεδρικές εκλογές στις 26 Μαΐου

Η Συρία πρόκειται να διεξαγάγει προεδρικές εκλογές τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με το κοινοβούλιο της χώρας. Η εκλογική αναμέτρηση δεν φαίνεται να απειλεί τον πρόεδρο της χώρας Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Δέκα χρόνια πολέμου στη Συρία μέσα από ένα συγκλονιστικό βίντεο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Δέκα χρόνια πολέμου στη Συρία μέσα από ένα συγκλονιστικό βίντεο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Το βίντεο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα αντικατοπτρίζει τον πόλεμο, τη βία και τον ξεριζωμό στη Συρία. Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες τεσσάρων Σύρων που ζουν εκτοπισμένοι στη χώρα τους.

Ασθενοφόρο στη Συρία

Τραγωδία στη Συρία: Τέσσερα παιδιά έχασαν τη ζωή τους από φωτιά σε καταυλισμό

Ατύχημα με θερμάστρα στον καταυλισμό Αλ Χολ στη Συρία οδήγησε στον θάνατο τεσσάρων παιδιών και μιας γυναίκας. Η UNICEF απηύθυνε έκκληση για επανένταξη και επαναπατρισμό όλων των παιδιών που βρίσκονται στον καταυλισμό.

Ο Σύρος κατηγορούμενος Eyad Al-Gharib κρύβει το πρόσωπό του σε δικαστήριο στο Κόμπλεντς της Γερμανίας, Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021.

Γερμανία: Ιστορική καταδίκη πρώην πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών της Συρίας

Γερμανικό δικαστήριο καταδίκασε έναν πρώην μέλος των συριακών υπηρεσιών πληροφοριών, για συνέργεια σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών και έξι μηνών.

Πρόσφυγες φεύγουν από το ΚΥΤ της Μόριας που έχει πιάσει φωτιά στις 8 Σεπτεμβρίου 2020

Συριακή οργάνωση καταγγέλλει την Ελλάδα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Στο Διεθνές Δικαστήριο κατέφυγε συριακή οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ζητά να διεξαχθεί έρευνα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από την Ελλάδα όσον αφορά την κακομεταχείριση των προσφύγων.

Αστυνομία στον Λευκό Πύργο

Θεσσαλονίκη: Στην Ολλανδία εκδίδεται 33χρονος Σύρος που κατηγορείται για τρομοκρατία

Στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης οδηγήθηκε 33χρονος Σύρος, πατέρας δύο παιδιών που κατηγορείται για τρομοκρατία και διέμενε σε δομή αιτούντων άσυλο. Αρνείται τις κατηγορίες.

ISIS

Πού βρήκε όπλα το "Ισλαμικό Κράτος";

Πώς κατάφερε να εξοπλιστεί με όπλα το ISIS; Μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στη Βρετανία επιχειρεί να δώσει μία απάντηση στο ερώτημα.

Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα: Σχεδόν 400 δημοσιογράφοι πίσω από τα σίδερα το 2020

Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα: Σχεδόν 400 δημοσιογράφοι πίσω από τα σίδερα το 2020

Η ΜΚΟ Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα κατέγραψε το 2019 ότι 389 δημοσιογράφοι ήταν φυλακισμένοι, διότι έκαναν τη δουλειά τους, με πέντε χώρες να συγκεντρώνουν πάνω από τους μισούς. Οι αριθμοί το 2020 επιδεινώθηκαν.

Κλοπή: Οι Τούρκοι αρπάζουν την παραγωγή ελαιόλαδου του Αφρίν και την εξάγουν ως τουρκικό προϊόν

Κλοπή: Οι Τούρκοι αρπάζουν την παραγωγή ελαιόλαδου του Αφρίν και την εξάγουν ως τουρκικό προϊόν

Οι μισθοφόροι των Τούρκων στο Αφρίν αρπάζουν την τεράστια παραγωγή ελαιόλαδου της περιοχής και δίνουν τη δυνατότητα σε τουρκικές εξαγωγικές εταιρίες για μεγάλα κέρδη.