Διπλό φονικό στην Κύπρο: Στόχος των δραστών από το 2012 το άτυχο ζευγάρι

Διπλό φονικό στην Κύπρο: Στόχος των δραστών από το 2012 το άτυχο ζευγάρι
Σφαγή για το χρηματοκιβώτιο Philenews.com

Προς πλήρη διαλεύκανση η υπόθεση της στυγερής δολοφονίας στον Στρόβολο. Ο 33χρονος "εγκέφαλος" είχε βάλει στο μάτι το χρηματοκιβώτιο από το 2012, όταν πήγε στο σπίτι για να τοποθετήσει παράθυρα

Έχει σχεδόν ξεκαθαρίσει το σκηνικό της διπλής δολοφονίας του 60χρονου καθηγητή Γιώργου Χατζηγεωργίου και της 59χρονης συζύγου του, Ντίνας Σεργίου, στις 18 Απριλίου στο Στρόβολο Κύπρου

Η αστυνομία έχει συλλάβει τέσσερα άτομα τα οποία είχαν συγκεκριμένους ρόλους στο έγκλημα, το οποίο ξεκίνησε ως απόπειρα ληστείας και εξελίχθηκε σε λουτρό αίματος. Εγκέφαλος της υπόθεσης όπως κατέθεσε η 22χρονη ήταν ο σύντροφος της 33 ετών. Ο τελευταίος το 2012 εργαζόταν σε μια επιχείρηση κατασκευών αλουμινίου και είχε επισκεφθεί το σπίτι του καθηγητή στην οδό Ζαλόγγου 7 στον Στρόβολο για να τοποθετήσει κάποια παράθυρα. 

Φαίνεται να είχε δει ένα χρηματοκιβώτιο στο υπνοδωμάτιο και έκτοτε άρχισε να σκέφτεται τη ληστεία. Είναι αξιοσημείωτο ότι πριν λίγους μήνες είχε γίνει διάρρηξη στο σπίτι με στόχο το χρηματοκιβώτιο, το οποίο όμως δεν υπήρχε πλέον. Εικάζεται πως ο 33χρονος θεωρούσε ότι ο Γιώργος Χατζηγεωργίου είχε μετακινήσει σε άλλο σημείο το χρηματοκιβώτιο και για αυτό οργάνωσε την επιχείρηση της 18ης Απριλίου, με τον ετεροθαλή αδελφό του 23 ετών, την σύντροφο του 22 ετών και τον φίλο του 22 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες και οι τέσσερις είναι χρήστες ναρκωτικών. 

“Συμβούλιο” πριν το έγκλημα 

Την παραμονή του διπλού φόνου, οι τέσσερις συλληφθέντες είχαν συναντηθεί για να μοιράσουν ρόλους. Ο 33χρονος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ίσως χρειαζόταν να σκοτώσει, κάτι που είπε στη κατάθεση της η 22χρονη. Μάλιστα είχαν καταγράψει το σχέδιο σε δύο σημειωματάρια για να ξέρει ο καθένας τι έπρεπε να κάνει. 

Ο 33χρονος θα έμπαινε στο σπίτι – μάλλον από παράθυρο της κουζίνας – και θα αναζητούσε το χρηματοκιβώτιο στο υπνοδωμάτιο των δύο θυμάτων. Το σχέδιο σύμφωνα με πληροφορίες, προέβλεπε να τους ακινητοποιήσει και να τους ζητήσει με απειλές να τους πουν που βρίσκεται το χρηματοκιβώτιο.   

Δωμάτιο σφαγείο 

Σύμφωνα με την εικόνα που έχει δημιουργηθεί από την έρευνα, ο 33χρονος πήγε στην οδό Ζαλόγγου με τον 22χρονο, ο οποίος θα ανέμενε έξω από το σπίτι, έτσι ώστε όταν θα τέλειωνε τη «δουλειά» ο 33χρονος να μπει για να καθαρίσουν τα τεκμήρια. Ο 33χρονος άγνωστο ακόμα κάτω από ποιες συνθήκες, κατέσφαξε με μαχαίρι τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και τη Ντίνα Σεργίου χωρίς να βρει το χρηματοκιβώτιο. 

Στη συνέχεια πήγε στο δωμάτιο του 15χρονου γιου τους και του ζήτησε να του πει που είναι κρυμμένα τα λεφτά. Το παιδί βεβαίως δεν γνώριζε και ο 33χρονος, που αναγνωρίστηκε από τον 15χρονο, του είπε να μην φοβάται και του ζήτησε να ανοίξει τη πόρτα για να μπει ο 22χρονος ο οποίος φορούσε κουκούλα που η αστυνομία την χαρακτήρισε τύπου Bob Marley. Ο 15χρονος κλειδώθηκε στο κελάρι. 

Ο 33χρονος είπε στον 22χρονο ότι τους σκότωσε και τους δύο και ο 22χρονος ανέβηκε στο υπνοδωμάτιο και επιβεβαίωσε τη δολοφονία. Στη συνέχεια οι δύο ύποπτοι δράστες πανικόβλητοι άρχισαν να καθαρίζουν τα ίχνη τους, κάνοντας τρομερά λάθη. Ξέχασαν το ρόπαλο, το σπαθί και τα παπούτσια στα οποία βρέθηκε το γενετικό τους υλικό. Ο 23χρονος και η 22χρονη είχαν αναλάβει το κομμάτι που αφορούσε την παραλαβή των κλοπιμαίων και άλλων αντικειμένων. Όπως φαίνεται στο δικό τους πανικό άφησαν έξω από το σπίτι το ρόπαλο το σπαθί και τα παπούτσια.   

Καρφώνει ο ένας τον άλλο 

Ο 33χρονος που συνελήφθη πρώτος, αρχικώς κατέθεσε ότι γνωρίζει τους δράστες προσπαθώντας να αφήσει τον εαυτό του εκτός. Στη συνέχεια υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο στο οποίο είχε κρύψει το μαχαίρι του φόνου και τα ματωμένα ρούχα, ισχυριζόμενος ότι δράστης ήταν ο αδελφός του, κάτι που ο 23χρονος αρνήθηκε. 

Η 22χρονη σύντροφος του 33χρονου ισχυρίστηκε πως δεν είχε ιδέα για την υπόθεση. Ωστόσο στην ανάκριση για να ελαφρύνει τη θέση της ξετύλιξε πλήρως το κουβάρι της υπόθεσης κατονομάζοντας τον 33χρονο ως τον εγκέφαλο και τους υπόλοιπους ως συνεργούς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα