Δυτική Όχθη: Μία γυναίκα και ένα παιδί σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επιχείρηση

Διαβάζεται σε 2'
Βομβαρδισμός των ισραηλινών δυνάμεων στον καταυλισμό προσφύγων Νουρ Σαμς
Βομβαρδισμός των ισραηλινών δυνάμεων στον καταυλισμό προσφύγων Νουρ Σαμς AP

Από την αρχή του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, 556 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τον ισραηλινό στρατό ή εποίκους στη Δυτική Όχθη

Το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής ανακοίνωσε ότι μία γυναίκα και ένα παιδί σκοτώθηκαν την Δευτέρα (01/07) στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης στη διάρκεια ισραηλινής επιχείρησης.

Χωρίς να κατονομάσει τα θύματα ή να δώσει διευκρινίσεις για την ηλικία τους το υπουργείο επεσήμανε ότι «ένα παιδί και μία γυναίκα» σκοτώθηκαν, ενώ «τέσσερις άλλοι πολίτες τραυματίστηκαν από σφαίρες της κατοχής στην Τουλκάρεμ».

Ερωτηθείς από το AFP, ο ισραηλινός στρατός δεν σχολίασε τις πληροφορίες αυτές.

Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου είδε τεθωρακισμένα οχήματα του ισραηλινού στρατού να εισέρχονται στον καταυλισμό προσφύγων Νουρ Σαμς, δίπλα στην Τουλκάρεμ, μια περιοχή όπου αυξάνονται οι επιχειρήσεις των δυνάμεων ασφαλείας του Ισραήλ.

Η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος επεσήμανε ότι προσέφερε βοήθεια σε τρεις τραυματίες έπειτα από «την επιδρομή των δυνάμεων κατοχής στον καταυλισμό Νουρ Σαμς». Μεταξύ των θυμάτων ήταν ένας νεαρός άνδρας που έφερε «βίαια χτυπήματα» και δύο γυναίκες ηλικίας 48 και 68 ετών που τραυματίστηκαν από θραύσματα οβίδων.

Χθες Κυριακή η παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ είχε ανακοινώσει ότι ένας μαχητής του ένοπλου βραχίονά της σκοτώθηκε στον καταυλισμό αυτό από πλήγμα drone. Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας έκανε λόγο για πέντε τραυματίες, εκ των οποίων δύο σοβαρά, από την επίθεση αυτή.

Τον Απρίλιο 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια δύο ημερών από ισραηλινά πυρά στη Νουρ Σαμς, σύμφωνα με την Ερυθρά Ημισέληνο.

Από την αρχή του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ, που ξέσπασε στις 7 Οκτωβρίου έπειτα από την πρωτοφανή επίθεση του παλαιστινιακού κινήματος εναντίον του Ισραήλ, η βία έχει οξυνθεί στη Δυτική Όχθη.

Έκτοτε, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές, 556 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τον ισραηλινό στρατό ή εποίκους, ενώ σύμφωνα με τα ισραηλινά στοιχεία, τουλάχιστον 15 Ισραηλινοί – ανάμεσά τους και στρατιώτες — έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις στη Δυτική Όχθη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα