Δυτική Όχθη: Νεκρός 14χρονος βοσκός που αγνοείτο – Επιθέσεις ισραηλινών εποίκων σε Παλαιστίνιους

Διαβάζεται σε 3'
Στις φλόγες τυλίχθηκαν σπίτια και αυτοκίνητα Παλαιστινίων από επιθέσεις ισραηλινών εποίκων
Στις φλόγες τυλίχθηκαν σπίτια και αυτοκίνητα Παλαιστινίων από επιθέσεις ισραηλινών εποίκων AP

Νεκρός εντοπίστηκε 14χρονος Ισραηλινός βοσκός που αγνοείτο από την Παρασκευή στη Δυτική Όχθη. Συνεχίζονται τα πογκρόμ ισραηλινών εποίκων κατά Παλαιστίνιων

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Δυτική Όχθη, μετά την εισβολή εκατοντάδων ενόπλων ισραηλινών εποίκων την Παρασκευή (12/4) σε χωριό Παλαιστινίων της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, μετά την εξαφάνιση 14χρονου Ισραηλινού βοσκού, ο οποίος βρέθηκε σήμερα νεκρός, όπως ανακοίνωσε ο Νετανιάχου.

Οι έποικοι, έβαλαν φωτιά σε πολλά σπίτια και αυτοκίνητα, σε μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις τους φέτος, σύμφωνα με Παλαιστίνιους αξιωματούχους. Τουλάχιστον έξι Παλαιστίνιοι χτυπήθηκαν σήμερα από αληθινές σφαίρες και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά από τις επιθέσεις εποίκων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με το Al Jazeera.

Οι επιθέσεις αυτές συνεχίστηκαν σήμερα, με έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου να καταγγέλλει πυροβολισμούς και ρίψεις πετρών εναντίον τοποθεσιών και των οχημάτων που κυκλοφορούσαν στην περιοχή.

Στις επιθέσεις αυτές έχει σκοτωθεί τουλάχιστον ένας άνθρωπος και έχουν τραυματιστεί περίπου τριάντα, πολλοί από σφαίρες, από την Παρασκευή, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.

Νεκρός ο 14χρονος βοσκός – Για δολοφονία κάνει λόγο ο Νετανιάχου

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου κατήγγειλε σήμερα “ένα αποτρόπαιο έγκλημα” μετά τον εντοπισμό της σορού του νεαρού Ισραηλινού βοσκού που όπως υποστηρίζει, “δολοφονήθηκε” στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, η εξαφάνισή του οποίου προκάλεσε έξαρση της βίας κατά των Παλαιστινίων.

Ο 14χρονος Μπενιαμίν Αχιμέιρ εξαφανίστηκε το πρωί της Παρασκευής ενώ έβοσκε τα πρόβατά του κοντά στο παλαιστινιακό χωριό αλ-Μουγαγίρ, κοντά στη Ραμάλα, σχεδόν 500 μέτρα από αγροκτήματα που ανήκουν σε Ισραηλινούς εποίκους.

Ο στρατός εξαπέλυσε αμέσως ανθρωποκυνηγητό και εκατοντάδες πολίτες, εκ των οποίων πολλοί έποικοι, σκόρπισαν στους λόφους και τους γύρω αγρούς προσπαθώντας να τον βρουν.

Η σορός του αγοριού εντοπίστηκε σήμερα το μεσημέρι όχι μακριά από τα βοσκοτόπια του και τα αγροκτήματα του Μαλαχέι ΧαΣαλόμ. “Ο Μπενιαμίν Αχιμέιρ δολοφονήθηκε σε τρομοκρατική επίθεση”, υποστήριξε ο στρατός, η αστυνομία και η υπηρεσία πληροφοριών και ασφαλείας Σιν Μπεθ σε ανακοίνωση.

Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας συμμετέχουν “στην εντατική καταδίωξη των αχρείων δολοφόνων και όλων εκείνων που συνεργάστηκαν μαζί τους”, δήλωσε ο Νετανιάχου καταγγέλλοντας το “αποτρόπαιο έγκλημα”.

Ο αρχηγός της κυβέρνησης κάλεσε επίσης “όλους τους Ισραηλινούς πολίτες να επιτρέψουν στις δυνάμεις ασφαλείας να κάνουν τη δουλειά τους απρόσκοπτα”, χωρίς να αναφέρει άμεσα τους ένοπλους εποίκους, οι οποίοι τις τελευταίες 24 ώρες επιτίθενται σε παλαιστινιακά χωριά στην περιοχή.

Νεκρός Παλαιστίνιος από πυροβολισμούς στο χωριό Αλ-Μουγκαγίρ

Την Παρασκευή, τουλάχιστον ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από πυροβολισμούς στο χωριό Αλ-Μουγκαγίρ, ανατολικά της Ραμάλα, σύμφωνα με τον επικεφαλής του συμβουλίου του χωριού Αμίν Αμπού-Αλία, ο οποίος είναι συγγενής του νεκρού.

Σύμφωνα με τον Αμπού-Αλία, οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας είχαν πει τους Παλαιστίνιους αξιωματούχους ότι οι έποικοι αναζητούσαν έναν Ισραηλινό έφηβο που είχε εξαφανιστεί νωρίτερα μέσα στην ημέρα.

Υπολόγισε ότι 1.000 με 1.200 έποικοι περικύκλωσαν το χωριό και περίπου 500 εισέβαλαν σε αυτό λίγο μετά το μεσημέρι τοπική ώρα την Παρασκευή, αποκλείοντας όλους τους δρόμους της περιοχής.

Οι έποικοι επιτέθηκαν στο χωριό, εισέβαλαν σε σπίτια και πυροβόλησαν με όπλα εναντίον των κατοίκων, είπε. Βίντεο που περιήλθαν στην κατοχή του CNN δείχνουν τμήματα του χωριού να καίγονται, με καπνό να υψώνεται πάνω από πολλά κτίρια και εποίκους να πετούν πέτρες. Σπίτια και αυτοκίνητα φαίνονται εντελώς καμένα, ενώ στο βάθος ακούγονται πυροβολισμοί και συγκρούσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα