ΔΝΤ για την εκλογή Τραμπ: Πολύ νωρίς για να εκτιμήσουμε τις συνέπειες

ΔΝΤ για την εκλογή Τραμπ: Πολύ νωρίς για να εκτιμήσουμε τις συνέπειες

Ανυπομονεί να συνεργαστεί με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο πιστεύει ότι η Ουάσινγκτον θα παραμείνει αφοσιωμένη στους διεθνείς θεσμούς

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανυπομονεί να συνεργαστεί με τη νέα κυβέρνηση του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και πιστεύει ότι η Ουάσινγκτον θα παραμείνει αφοσιωμένη στο Ταμείο και τους άλλους διεθνείς θεσμούς.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις τόνισε ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να πει αν η εμπορική και διεθνής οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει ο Τραμπ θα είναι επιβλαβής για την παγκόσμια ανάπτυξη. "Είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε εικασίες. Πρέπει να περιμένουμε και να δούμε ποιες θα είναι στην πραγματικότητα αυτές οι πολιτικές και θα κάνουμε μια εκτίμηση όταν έρθει η ώρα", πρόσθεσε, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

ADVERTISING

Ο Ράις επισήμανε ότι το ΔΝΤ θεωρεί πως το εμπόριο έχει αποδειχθεί μηχανή ανάπτυξης και έχει βοηθήσει πολλούς να ξεφύγουν από τη φτώχεια. Ωστόσο, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικότητα οι αρνητικές συνέπειες του ελεύθερου εμπορίου και της παγκοσμιοποίησης, όπως είναι η απώλεια θέσεων εργασίας.

"Για εκείνους που αισθάνονται ότι έχουν μείνει στο περιθώριο, πρέπει να εφαρμόσουμε περισσότερα μέτρα που θα βοηθήσουν να ελαχιστοποιήσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις", είπε.

Κατά παράδοση, το ΔΝΤ ήταν ανέκαθεν υπέρ του ανοίγματος των εμπορικών συνόρων και της απελευθέρωσης του εμπορίου όμως πρόσφατα αναγκάστηκε να επανεξετάσει τα "ελαττώματα" της παγκοσμιοποίησης, κυρίως με αφορμή το δημοψήφισμα της Βρετανίας υπέρ του Brexit, τον περασμένο Ιούνιο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΔΝΤ, Τραμπ, Αμερικανικές εκλογές

24Media Network