Δολοφονία 16χρονου από πυρά αγνώστου: Εξετάζουν εμπλοκή συμμαθητή του

Δολοφονία 16χρονου από πυρά αγνώστου: Εξετάζουν εμπλοκή συμμαθητή του

Έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη και την εμπλοκή ανήλικου στη δολοφονία 16χρονου μαθητή σε σχολείο κοντά στο Δυρράχιο Αλβανίας (Vid)

Ένας 16χρονος μαθητής έπεσε νεκρός, σήμερα Τετάρτη, από πυρά αγνώστου σε σχολείο στην περιοχή "Σκόζετ" κοντά στο Δυρράχιο της Αλβανίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αλβανικών αρχών, στο περιστατικό φέρεται να εμπλέκεται ένας ακόμη μαθητής, ενώ τα κίνητρα του δράστη παραμένουν άγνωστα.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα έχει ζητήσει από τους υπουργούς Εσωτερικών και Εκπαίδευσης να μεταβούν στην περιοχή όπου σημειώθηκε το τραγικό συμβάν, εκφράζοντας, παράλληλα, τα συλλυπητήριά του στους γονείς του άτυχου μαθητή.

Ο κ. Ράμα ζήτησε από τις αρχές να διεξάγουν έρευνες ώστε να εξακριβώσουν τι συνέβη.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας Σαΐμιρ Ταχίρι καταδίκασε τη δολοφονία του 16χρονου μαθητή, σήμερα, σε σχολείο κοντά στο Δυρράχιο και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος.

Ο κ. Ταχίρι τόνισε ότι "αυτά τα γεγονότα είναι απαράδεκτα" και πρόσθεσε ότι "το σύστημα εκπαίδευσης χρειάζεται ένα νέο σχέδιο ενίσχυσης μέτρων ασφαλείας στα σχολεία".

Ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι η αστυνομία βρίσκεται κοντά στην αναγνώριση και στη σύλληψη του δράστη, ο οποίος εκτιμάται πως είναι κάποιος μαθητής.

Ο κ. Ταχίρι αρνήθηκε, ωστόσο, να δώσει περισσότερα στοιχεία γιατί οι έρευνες των αρχών είναι σε εξέλιξη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νεκρός 16χρονος

SHARE:

24Media Network