Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Και όμως συνέβη - Σερίφης στο πλευρό των διαδηλωτών

Τζόρτζ Φλόιντ: Σερίφης στο Genesee περπατά πλάι στους διαδηλωτές
Τζόρτζ Φλόιντ: Σερίφης στο Genesee περπατά πλάι στους διαδηλωτές YOUTUBE

Ο σερίφης αφήνει το κράνος και το γκλομπ και περπατά πλάι στους διαδηλωτές. "Ο μόνος λόγος που είμαστε εδώ είναι για να διασφαλίσουμε πως η φωνή σας θα ακουστεί".

Η δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη έχει προκαλέσει την οργή εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο , οι οποίοι έχουν βγει στους δρόμους διαδηλώνοντας και ζητώντας να μπει ένα οριστικό τέλος στην αστυνομική αυθαιρεσία και τον ρατσισμό.

Οι συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας αναπόφευκτες, με τουλάχιστον τρεις ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι τώρα.

Όμως στο Genesee των ΗΠΑ, οι δυό πλευρές "ενώθηκαν", αποδεικνύοντας πως υπάρχει κι΄ άλλος "δρόμος". Όταν οι διαδηλωτές έφτασαν στο αστυνομικό τμήμα, Flint Twp, ο σερίφης Chris Swanson, άφησε κάτω το κράνος και το γκλομπ, συνομίλησε μαζί τους και κατέληξαν να περπατούν ο ένας πλάι στον άλλον.

"Ο μόνος λόγος που είμαστε εδώ είναι για να διασφαλίσουμε πως η φωνή σας θα ακουστεί. Μην σκεφτείτε ούτε για ένα λεπτό πως αυτός (σ.σ. ο υπεύθυνος για τον θάνατο του Τζόρτζ Φλόιντ), αντιπροσωπεύει αυτό που όλοι εμείς είμαστε. Βρίσκομαστε εδώ για να βοηθάμε τους ανθρώπους", ανέφερε μεταξύ άλλων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τζορτζ Φλόιντ, ΗΠΑ
SHARE:

24Media Network