Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Ο Σόβιν δεν έχει επαφή με Μαύρους φύλακες

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Ο Σόβιν δεν έχει επαφή με Μαύρους φύλακες
Ο Ντέρεκ Τσάββιν AP

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι ισχυρίζονται ότι είχαν αποκλειστεί από τον όροφο της φυλακής που μένει ο Ντέρεκ Σόβιν λόγω του διαφορετικού χρώματος στο δέρμα.

Οκτώ σωφρονιστικοί υπάλληλοι στη φυλακή Ramsey County, της Μινεσότα, όπου κρατείται ο πρώην αστυνομικός της Μινεάπολης Ντέρεκ Σόβιν, ισχυρίζονται ότι τους είχε απαγορευτεί η είσοδος στο τμήμα που κρατείται λόγω του διαφορετικού χρώματος στο δέρμα, σύμφωνα με κατηγορίες διακρίσεων που κατατέθηκαν στο Υπουργείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Μινεσότα.

Σύμφωνα με το CNN, οι φύλακες αναφέρουν ότι στις 29 Μαΐου, όταν ο Σόβιν κατηγορήθηκε για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, τον είχαν μεταφέρει στον τρίτο όροφο της φυλακής.
 

«Όταν φτάσαμε στον 3ο όροφο, συνειδητοποιήσαμε ότι όλοι οι υπάλληλοι της εγκατάστασης είχαν το ίδιο χρώμα, με αποτέλεσμα να έχουμε διαχωριστεί από τον 5ο όροφο», όπου έπρεπε να κρατηθεί ο Τσάβιν, δήλωσε ένας από τους υπαλλήλους.

Ο Steve Lydon, ο επιθεωρητής των σωφρωνιστικών υπαλλήλων, άλλαξε σύντομα αυτήν την απόφαση, αλλά και οι οκτώ υπάλληλοι δήλωσαν ότι «ταπεινώθηκαν βαθιά» από την «εντολή διαχωρισμού», αναφέρουν οι κατηγορίες για διάκριση.

“Πιστεύω ότι οι ενέργειες της φυλακής Ramsey County ήταν απαράδεκτες, επειδή διαχωρίζουν τους υπαλλήλους ανάλογα με το χρώμα του δέρματος μας”, ανέφεραν χαρακτηριστικά οι υπάλληλοι στις καταγγελίες τους.

Ο επιθεωρητής της φυλακής δίνει τη δική του εκδοχή για την ιστορία:

«Αναγνωρίζοντας ότι η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ ήταν πιθανό να δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα οξύ φυλετικό τραύμα, ένιωσα ότι είχα άμεσο καθήκον να προστατεύσω και να υποστηρίξω υπαλλήλους που μπορεί να έχουν τραυματιστεί ψυχικά από όλη αυτήν κατάσταση και μπορεί να είχαν κάποια συνεχιζόμενο τραύμα με την αντιμετώπιση του Τσάββιν», δήλωσε ο Λάιντον.

Ο Λάιντον είπε ότι αντέστρεψε την απόφασή του στη συνέχεια.

“Λίγο μετά τη λήψη της απόφασης, το προσωπικό εξέφρασε την ανησυχία του για την αλλαγή και μέσα σε 45 λεπτά συνειδητοποίησα το σφάλμα μου και αντιστρέψαμε τη σειρά”, είπε.

«Στη συνέχεια συναντήθηκα με τα άτομα που δούλευαν εκείνη τη στιγμή και τους εξήγησα ποια ήταν η διαδικασία σκέψης μου εκείνη τη στιγμή τους διαβεβαίωσα ότι η απόφαση ελήφθη για το δικό τους καλό και σε καμία περίπτωση δεν σχετίζεται με την ασφάλεια του Chauvin”.

«Συνειδητοποίησα ότι έκανα λάθος στην κρίση μου και εξέφρασα συγνώμη στους υπαλλήλους».

Σε δήλωσή του, ο δικηγόρος των σωφρωνιστικών υπαλλήλων, Μπόνι Σμιθ, δήλωσε ότι η αλλαγή ήρθε πολύ αργά. “Σε εκείνο το σημείο είχε γίνει η ζημιά”.

Ο Σόβιν κατηγορήθηκε από εισαγγελείς για δολοφονία δεύτερου βαθμού, δολοφονία τρίτου βαθμού και ανθρωποκτονία δεύτερου βαθμού για τον φερόμενο ρόλο του στο θάνατο του Φλόιντ στις 25 Μαΐου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα