Δύο ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ

Ισραηλινός στρατός κοντά στη Λωρίδα της Γάζας
Ισραηλινός στρατός κοντά στη Λωρίδα της Γάζας AP

Με την απειλεί του Ισραήλ ότι θα προσαρτήσει εδάφη της Δυτικής Οχθης να βρίσκεται πάνω στο τραπέζι, την Παρασκευή έγινε επίθεση σε ισραηλινό έδαφος από τη Λωρίδα της Γάζας.

Δύο ρουκέτες εκτοξεύθηκαν την Παρασκευή το βράδυ από τη Λωρίδα της Γάζας, που διοικείται από τη Χαμάς, προς το Ισραήλ, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Προηγήθηκαν σειρήνες που ήχησαν στην περιοχή της ισραηλινής πόλης Σντερότ, λίγα χιλιόμετρα από τον παλαιστινιακό θύλακα. «Δύο ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας προς το έδαφος του Ισραήλ», τόνισε ο στρατός, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες.

ADVERTISING

Η τελευταία επίθεση με ρουκέτες από τον παλαιστινιακό θύλακα εναντίον της επικράτειας του εβραϊκού κράτους ήταν στις αρχές Μαΐου. Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς προειδοποίησε την Πέμπτη ότι η προσάρτηση τμήματος της κατεχόμενης από το Ισραήλ Δυτικής Οχθης ισοδυναμεί με «κήρυξη πολέμου» κατά των Παλαιστινίων.

«Η αντίσταση θεωρεί μία προσάρτηση της Δυτικής Οχθης και της Κοιλάδας του Ιορδάνη ως κήρυξη πολέμου κατά του λαού μας και θα κάνουμε τον εχθρό να το μετανιώσει», ανέφερε ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ-Κάσαμ, ο Αμπού Ομπάιντα. Αυτές οι δηλώσεις έρχονται μέσα σε ένα κλίμα φόβου ενόψει της απόφασης της ισραηλινής κυβέρνησης για την εφαρμογή του ειρηνευτικού σχεδίου των ΗΠΑ για την Μέση Ανατολή.

Αυτό προβλέπει την προσάρτηση από το Ισραήλ της κοιλάδας του Ιορδάνη και εποικισμών στη Δυτική Όχθη, το παλαιστινιακό έδαφος που έχει καταλάβει ο ισραηλινός στρατός, καθώς και τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους σε μειωμένη επικράτεια. Παλαιστίνιοι ηγέτες, από την κοσμική Φατάχ που διοικεί τη Δυτική Όχθη ως τη Χαμάς στη Γάζα, επικρίνουν αυτό το σχέδιο, το οποίο έχει επίσης αποδοκιμαστεί από τον ΟΗΕ, τους Ευρωπαίους και τον Αραβικό Σύνδεσμο.

Πηγή: 

ΑΕΠ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ισραήλ, Παλαιστίνη
SHARE:

24Media Network