Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος ηθοποιός Ίαν Χολμ

Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος ηθοποιός Ίαν Χολμ
Ίαν Χολμ AP

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Ίαν Χολμ σε ηλικία 88 ετών. Ο θάνατός του σχετίζεται με την ασθένεια του Πάρκινσον, η οποία τον ταλαιπωρούσε τα τελευταία χρόνια.

Ο σπουδαίος ηθοποιός Ίαν Χολμ πέθανε σε ηλικία 88 ετών, όπως επιβεβαιώνει ο ατζέντης του στον Guardian.

“Με μεγάλη μας λύπη ανακοινώνουμε πως ο ηθοποιός Ίαν Χολμ, “έφυγε” σήμερα το πρωί στην ηλικία των 88 ετών. Πέθανε γαλήνια στο νοσοκομείο, με την οικογένεια και την φροντιστή του”. Οι πηγές της εφημερίδας επιβεβαίωσαν πως ο θάνατός του σχετίζεται με την ασθένεια του Πάρκινσον, η οποία τον ταλαιπωρούσε τα τελευταία χρόνια.

Ο Σερ Ίαν Χολμ γεννήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 1931 και ήταν Άγγλος ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου. Μεταξύ άλλων ρόλων του, είναι γνωστός για τις εμφανίσεις του στις ταινίες Alien (1979), Το Πέμπτο Στοιχείο (1997) και From Hell (2001).

Περισσότερη ακόμα δημοτικότητα στον κινηματογράφο έλαβε ως Bilbo Baggins στην τριλογία Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών (2001-2003), καθώς και στην τριλογία Χόμπιτ (2012-2014), όπου εκεί ερμήνευσε τον χαρακτήρα μόνο στις σκηνές προχωρημένης ηλικίας.

Βραβεύτηκε το 1967, με το βραβείο Tony, για την ερμηνεία του στο θεατρικό έργο The Homecoming. Το 1998, βραβεύτηκε και με το βραβείο Laurence Olivier, για την ερμηνεία του στο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, Βασιλιάς Ληρ. Το 1981, βραβεύτηκε και με BAFTA, για τον ρόλο τους στην ταινία Οι Δρόμοι της Φωτιάς (1981), ρόλος που του χάρισε και μία υποψηφιότητα στην Αμερικανική Ακαδημία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα