Έφοδος Σύρων ανταρτών σε νοσοκομείου όπου έχουν οχυρωθεί στρατιώτες

Έφοδος Σύρων ανταρτών σε νοσοκομείου όπου έχουν οχυρωθεί στρατιώτες

Σύροι αντάρτες και μαχητές την Αλ Καίντα πραγματοποίησαν νέα έφοδο στο νοσοκομείου της Τζισρ αλ Σούγουρ όπου έχουν βρει καταφύγιο περίπου 250 στρατιώτες

Σύροι αντάρτες και μαχητές της αλ Κάιντα εξαπέλυσαν νέα έφοδο χθες Κυριακή στο νοσοκομείο της Τζισρ αλ Σούγουρ, όπου πολιορκούν περίπου 250 στρατιώτες και αμάχους αφότου κατέλαβαν την πόλη αυτή της βορειοδυτικής Συρίας, πριν από δύο εβδομάδες, ανέφερε μια ΜΚΟ.

“Οι μαχητές επιτέθηκαν το πρωί στο νοσοκομείο το οποίο βρίσκεται στη νοτιοδυτική περιφέρεια της πόλης Τζισρ αλ Σούγουρ. Διείσδυσαν στο ένα από τα κτίρια και ενεπλάκησαν σε σφοδρές μάχες με τους στρατιώτες στο εσωτερικό του”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η διείσδυση των ανταρτών στο συγκρότημα κατέστη δυνατή χάρη σε μια επίθεση με ένα όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά που έκαναν τζιχαντιστές του Μετώπου αλ Νόσρα, του συριακού βραχίονα της αλ Κάιντα, στην περίμετρο του νοσοκομείου.

Ο Άμπντελ Ραχμάν έκανε λόγο περί 39 νεκρών μεταξύ των ανταρτών και “δεκάδων” στις τάξεις των δυνάμεων που είναι πιστές στο καθεστώς στις χθεσινές συγκρούσεις.

Ήταν η πρώτη φορά τις τελευταίες δύο εβδομάδες που οι αντάρτες κατάφεραν να μπουν στο χώρο του νοσοκομείου, όπου έχουν οχυρωθεί περίπου 250 άνθρωποι, ανάμεσά τους τουλάχιστον 150 καλά οπλισμένοι στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων “ανώτερων αξιωματικών”, μέλη των οικογενειών τους, αλλά επίσης και “σημαντικοί δημόσιοι λειτουργοί της επαρχίας Ιντλίμπ”, στην οποία υπάγεται διοικητικά η Τζισρ αλ Σούγουρ.

Όπως αναφλερται η πόλη, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, μια χώρα που υποστηρίζει τους αντάρτες, αλλά επίσης κοντά στην επαρχία Λαττάκεια, που αποτελεί προπύργιο του καθεστώτος, έπεσε την 25η Απριλίου στα χέρια του Μετώπου αλ Νόσρα, του συριακού βραχίονα της αλ Κάιντα, και των συμμάχων της οργάνωσης αυτής στις τάξεις των ανταρτών.

Την ίδια στιγμή, συριακός στρατός, με την υποστήριξη πιστών στο καθεστώς παραστρατιωτικών, Σύρων και ξένων, διεξάγει επιχείρηση για τη διάσωση των ανθρώπων που βρίσκονται πολιορκημένοι στο νοσοκομείο. Οι δυνάμεις του καθεστώτος έχουν φθάσει σε απόσταση μικρότερη των δύο χιλιομέτρων από το νοσοκομείο αφότου εξαπέλυσαν μια αντεπίθεση εναντίον της Τζισρ αλ Σούγουρ την περασμένη Τετάρτη.

Η συριακή Πολεμική Αεροπορία έχει πλήξει θέσεις γύρω από το νοσοκομείο και, σύμφωνα με το κρατικό συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, “δεκάδες τρομοκράτες” έχουν χάσει τη ζωή τους στις επιδρομές.

Εξάλλου, όπως μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση χθες βράδυ, δύο Σύροι δημοσιογράφοι που κάλυπταν τις μάχες τραυματίστηκαν από πυρά “τρομοκρατών οι οποίοι στοχοθέτησαν” τους εργαζομένους του Τύπου.

Δεν είναι σαφές το πώς οι πολιορκημένοι στρατιώτες μέσα στο νοσοκομείο καταφέρουν να αντιστέκονται στις αλλεπάλληλες επιθέσεις των ανταρτών επί δύο εβδομάδες.

Το συριακό καθεστώς έχει υποστεί τους τελευταίους μήνες μια σειρά στρατιωτικών ηττών, ιδίως την απώλεια της πόλης Ιντλίμπ, πρωτεύουσας της ομώνυμης επαρχίας, καθώς και της Τζισρ αλ Σούγουρ, έπειτα από έναν χρόνο αλλεπάλληλων νικών των δυνάμεών του επί των ανταρτών που προσπαθούν να το ανατρέψουν από το 2011.

(Πηγή: ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network