Έφοδος των Αρχών στην Deutsche Bank για τα Panama Papers

Έφοδος των Αρχών στην Deutsche Bank για τα Panama Papers

H έρευνα είναι αποτέλεσμα των αποκαλύψεων που ήρθαν στο φως από τη διαρροή των "Panama Papers" - Στο στόχαστρο δύο στελέχη της τράπεζας.

Έρευνα στα γραφεία της Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η γερμανική αστυνομία, εν μέσω κατηγοριών για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, στο πλαίσιο της υπόθεσης των Panama Papers.

Οι έρευνες φέρεται να αφορούν τουλάχιστον δύο στελέχη της τράπεζας, τα οποία κατηγορούνται για συνέργεια σε υπόθεση μεταφοράς χρημάτων, τα οποία προήλθαν από παράνομη δραστηριότητα, σε off-shore εταιρεία του εξωτερικού.

Περίπου 170 άτομα μεταξύ των οποίων δικαστικές αρχές και άνδρες της αστυνομίας συμμετέχουν στην έρευνα, ενώ έξω από το οικοδομικό τετράγωνο όπου στεγάζονται τα γραφεία της Deutsche Bank, βρίσκονται σταθμευμένα πολλά περιπολικά.

Οι μετοχές της Deutsche Bank έπεσαν 3% μετά την δημοσιοποίηση του ελέγχου, ενώ η εταιρία επιβεβαίωσε ότι η αστυνομία έχει προχωρήσει σε έλεγχο και σε άλλες διάφορες τοποθεσίες στη Γερμανία, προσθέτοντας ότι η εταιρία συνεργάζεται πλήρως. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου οι Αρχές έχουν προχωρήσει στην κατάσχεση ηλεκτρονικών και άλλων εγγράφων.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση των Panama Papers αφορά τη διαρροή εκατομμυρίων εγγράφων τον Απρίλιο του 2016, η οποία προκάλεσε παγκόσμιο σάλο, λόγω της έκτασης των φαινομένων φοροδιαφυγής, μέσω ενός παγκόσμιου δικτύου off-shore εταιρειών. Μόνο το 2016, πάνω από 900 πελάτες της Deutsche Bank φέρεται να μετέφεραν χρήματα σε off-shore εταιρείες, μέσω της θυγατρικής της γερμανικής τράπεζας στις Παρθένες Νήσους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα