Εικόνες βιβλικής καταστροφής από τις Φιλιππίνες

default image

Στους 957 ο αριθμός των νεκρών από τις καταστροφικές πλημμύρες στις Φιλιππίνες. Οι περισσότεροι στην πόλη Καγκαγιάν ντε Ορο, ενώ 279 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Ιλιγκαν. Δείτε στο NEWS 247 τις απίστευτες φωτογραφίες όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία (Pics)

Τους χίλιους πλησιάζουν οι νεκροί στις Φιλιππίνες. Ο πρόεδρος της χώρας Μπενίνιο Ακίνο επισκέφτηκε τις δύο πόλεις και δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα βοηθήσει τα θύματα της καταστροφής με όλους τους πόρους που διαθέτει.

 

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι περίπου 8,6 εκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν για την στέγαση όσων έχασαν τα σπίτια τους, για την αποκατάσταση εργοστασίων, για την παροχή φαρμάκων και για την εγκατάσταση συστήματος προειδοποίησης πλημμυρών.

 

Ο Ακίνο ζήτησε επίσης από τους τοπικούς αξιωματούχους να εξαντλήσουν κάθε διαθέσιμο μέσο ώστε να βρεθούν οι αγνοούμενοι.

 
 

Από την πλευρά του, ο Ράμος τόνισε ότι το OCD λαμβάνει συγκεχυμένες πληροφορίες από τις τοπικές αρχές, τα συνεργεία διάσωσης και τους κατοίκους των περιοχών που έχουν πληγεί. “Έχουμε χάσει το λογαριασμό”, είπε χαρακτηριστικά.

 
 

Κυβέρνηση και οργανώσεις αρωγής διανέμουν νερό, τρόφιμα και φάρμακα σε περισσότερους από 330.000 ανθρώπους που έχουν μείνει άστεγοι. Περίπου 43.000 από αυτούς ζουν σε άθλια κέντρα υποδοχής, χωρίς τις βασικές υποδομές, αναγκάζοντάς τους να ζητιανεύουν φαγητό στους δρόμους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα