“Είναι απλώς ένα μπλακ άουτ. Γυρίστε στις καμπίνες σας”

default image

Διαβάστε τι είπε μέλος του πληρώματος του Costa Concordia, στους έντρομους επιβάτες (Vid)

Ένα συγκλονιστικό, ερασιτεχνικό βίντεο από το κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia είδε το φως της δημοσιότητας, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερα ερωτήματα για τις αντιδράσεις του πληρώματος τη νύχτα του ναυαγίου.

Στον εν λόγω βίντεο, μία γυναίκα μέλος του πληρώματος, ακούγεται να λέει προς τους επιβάτες: “Σας παρακαλούμε να επιστρέψετε στις καμπίνες σας ή να κάνετε μία βόλτα στο σαλόνι, εάν θέλετε”.

Όλα αυτά την ώρα που είχαν ήδη αρχίσει να μπαίνουν νερά στο πλοίο.

Η γυναίκα επεσήμανε μάλιστα ότι το μήνυμα αυτό το μετέφερε από τον πλοίαρχο, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους φοβισμένους επιβάτες.

“Θα αποκατασταθεί ένα πρόβλημα στο ηλεκτρικό κύκλωμα. Όλα θα πάνε καλά. Εάν θέλετε να παραμείνετε στις θέσεις σας, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλά θα σας παρακαλούσα να επιστρέψετε στις καμπίνες σας, όπου θα είστε καθιστοί και ήρεμοι”, φαίνεται να λέει η γυναίκα.

Διακοπή των ερευνών λόγω της μετακίνησης του πλοίου.

Οι έρευνες στο εσωτερικό του μισοβυθισμένου κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia  διακόπηκαν και πάλι, καθώς το πλοίο μετακινήθηκε, ανακοίνωσαν εκπρόσωποι της ιταλικής Πυροσβεστικής και του πολεμικού ναυτικού.

Οι υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με τις έρευνες στο εσωτερικό του κρουαζιερόπλοιου θα έχουν αργότερα συνάντηση για να εκτιμήσουν την κατάσταση και να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις, οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή του ναυαγίου αναμένεται να επιδεινωθούν εντός της ημέρας και οι ιταλικές αρχές ανησυχούν μήπως η κακοκαιρία προκαλέσει την περαιτέρω βύθισή του.

Εξι ημέρες μετά το ναυάγιο, και καθώς δεν υπάρχουν πλέον ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων στα παγωμένα νερά, η προσοχή στρέφεται προς την επιχείρηση άντλησης των καυσίμων από τις είκοσι δεξαμενές του πλοίου, που απειλούν με οικολογική καταστροφή την περιοχή.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Κοράντο Κλίνι δήλωσε στους ιταλικό κοινοβούλιο ότι ζήτησε από την πλοιοκτήτρια εταιρεία Costa Cruises να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προλάβει την περαιτέρω βύθιση του πλοίου.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε ότι υπάρχει κίνδυνος μετακίνησης του πλοίου από τον βράχο όπου βρίσκεται και βύθισής του στα 50 έως 90 μέτρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα