Ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ 60 φυλών της νότιας Λιβύης

Ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ 60 φυλών της νότιας Λιβύης

Υπεγράφη στην Ρώμη ειρηνευτική συμφωνία ανάμεσα σε εξήντα φυλές της νότιας Λιβύης. Κύριος στόχος, να συμβάλει στην μείωση των μεταναστευτικών ρευμάτων

Υπεγράφη στη Ρώμη ειρηνευτική συμφωνία ανάμεσα σε εξήντα διαφορετικές φυλές της νότιας Λιβύης, με την διαμεσολάβηση της ιταλικής κυβέρνησης.

Η είδηση, αν και η συμφωνία υπεγράφη την προηγούμενη Παρασκευή, δημοσιοποιήθηκε την Κυριακή και αναμένεται να συμβάλει στον έλεγχο και στην μείωση των μεταναστευτικών ρευμάτων που περνούν από την νότια Λιβύη με προορισμό την Ευρώπη.

ADVERTISING

Στην προπαρασκευαστική φάση της συμφωνίας είχαν συνεργασθεί ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι και ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης της Τρίπολης, Αλ Σεράτζι, οι οποίοι συναντήθηκαν στην ιταλική πρωτεύουσα πριν δύο εβδομάδες.

Στην συμφωνία που υπεγράφη γίνεται αναφορά, μεταξύ των άλλων, στην καταπολέμηση των διακινητών παράτυπης μετανάστευσης, αλλά και της ισλαμικής τρομοκρατίας και της ριζοσπαστικοποίησης. Αυτό που τονίζουν τώρα, πολλοί αναλυτές είναι ότι θα πρέπει να εξακριβωθεί κατά πόσον, η συμφωνία αυτή, θα μπορέσει πράγματι να τηρηθεί.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία: AP Images/Santi Palacios))

24Media Network