Ειρηνική πορεία στη Μόσχα

default image

Ξανά στους δρόμους οι Ρώσοι σε διαδήλωση κατά της κυβέρνησης. Χωρίς επεισόδια αυτή τη φορά

Σχεδόν δέκα χιλιάδες άνθρωποι έκαναν πορεία στους δρόμους της Μόσχας την Κυριακή διαμαρτυρόμενοι για τις πρόσφατες μαζικές συλλήψεις αντικυβερνητικών διαδηλωτών.

Η πορεία ξεκίνησε με πρωτοβουλία γνωστών Ρώσων συγγραφέων, οι οποίοι δήλωναν ότι ήθελαν να δουν “αν είναι δυνατόν οι κάτοικοι της Μόσχας να περπατούν στους δρόμους” χωρίς να υφίστανται την καταστολή των δυνάμεων ασφαλείας. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ, η συμμετοχή τόσων πολλών διαδηλωτών στην κινητοποίηση ήταν αναπάντεχη για τους οργανωτές.

Η πορεία κύλησε ομαλά, χωρίς επεισόδια αλλά και χωρίς σημαίες, πανώ ή συνθήματα. Τους συγγραφείς συντρόφευσαν ολόκληρες οικογένειες, με μικρά παιδιά και ηλικιωμένους. “Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του συγκεντρώνεσθαι”, είπε ο μουσικός Αντρέι Μακάρεβιτς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα