Εισβολή της Τουρκίας Βόρειο Ιράκ – Επιχειρήσεις κατά του PKK

Εισβολή της Τουρκίας Βόρειο Ιράκ – Επιχειρήσεις κατά του PKK
DHA-Depo Photos via AP

Ειδικές δυνάμεις στο βόρειο Ιράκ ανέπτυξε η Τουρκιά, στο πλαίσιο χερσαίας επιχείρησης εναντίον ανταρτών του PKK.

Την εισβολή της Τουρκίας στο Βόρειο Ιράκ γνωστοποίησε το πρωί της Τετάρτης το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, με τη χώρα να αναπτύσσει δυνάμεις στην περιοχή, στο πλαίσιο χερσαίας επιχείρησης κατά των ανταρτών του PKK. Όπως αναφέρει το euronews, η εισβολή έγινε και με την υποστήριξη της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και του Πυροβολικού.

Έτσι, μετά τη Συρία, η Τουρκία εισέβαλε και στο Ιράκ για την επιχείρηση “Νύχια της Τίγρης”, όπως την αποκάλεσε ο υπουργείο Άμυνας, γράφοντας: “Οι ηρωικοί καταδρομείς μας βρίσκονται στη Χαφτάνιν”, δικαιολογώντας και αποδίδοντας την επιχείρηση στην πρόσφατη αναζωπύρωση των επιθέσεων ανταρτών εναντίον “αστυνομικών τμημάτων μας και βάσεων του τουρκικού στρατού”, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ. 

Αυτά λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της Άγκυρα για επιθέσεις τη νύχτα της Κυριακής στις ορεινές περιοχές Καντίλ, Σίντζαρ και Χακούρκ, στο βόρειο Ιράκ. Εκείνη η επιχείρηση ονομάστηκε “Νύχια του Αετού”.

Τo αυτονομιστικό κίνημα PKK (Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν) μπήκε και πάλι στο στόχαστρο της Τουρκίας, αυτή τη φορά στο Βόρειο Ιράκ, μετά από επανειλημμένες απειλές της τουρκικής κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια για εκτεταμένες εκκαθαριστικές επιχειρήσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα