Έκανε ελιγμό για χάρη του… μετρ

default image

Διαβάστε γιατί το Facebook "καίει" τον μοιραίο καπετάνιο του πλοίου Costa Concordia που έγινε υγρός τάφος για 11 ανθρώπους (Pics)

Όσο περνούν οι μέρες, τόσο πιο δύσκολη γίνεται η θέση του καπετάνιου του Concordia, του αποκαλούμενου και “Τιτανικού της Τοσκάνης”.

Μετά την δημοσίευση των διαλόγων της ντροπής, με τον Francesco Schettino, να αρνείται ουσιαστικά να γυρίσει στο πλοίο, που βυθιζόταν, νέα στοιχεία μέσω… Facebook, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Όπως αναφέρει η Daily Telegraph, ο καπετάνιος, σκόπιμα οδήγησε το πλοίο κοντά στις ακτές, με στόχο μέλη της οικογένειας του μετρ που βρίσκονταν στη στεριά, να το δουν!

 

Λίγα λεπτά, πριν το πλοίο χτυπήσει στα βράχια, η αδερφή του μετρ, Patrizia Tievoli, έγραψε στο Facebook: “Σε λίγο το Concordia θα περάσει πολύ κοντά. Ένα μεγάλο γεια στον αδελφό μου που φτάνει και θα κάνει διακοπές στη Savona”.

Σύμφωνα με την Corriere della Sera, όταν το κρουαζιερόπλοιο πλησίαζε την ακτογραμμή ο καπετάνιος είπε στον μετρ Antonello Tievolli: “Έλα να δεις, Antonello, είμαστε μπροστά στο Giglio”.

Ωστόσο, ο καπετάνιος, έκανε λάθος στον ελιγμό με αποτέλεσμα το πλοίο να πέσει στα βράχια και 11 άνθρωποι να βρουν τραγικό θάνατο.

Όταν τελικά ο μετρ, διασώθηκε και έφτασε στη στεριά, φέρεται να είμαι σε φίλους και συγγενείς: “Ποτέ δεν φαντάστηκα ότι θα κατέληγα ναυαγός στο νησί μου”.

 

Από τη στιγμή, που έγινε γνωστό το δυστύχημα και οι ενέργειες του καπετάνιου, δημιουργήθηκε μια ιστοσελίδα στο Facebook για όσους θέλουν να εκφράσουν την οργή τους για ό,τι συνέβη, με περίπου 1000 άτομα να πατάνε Like.

Σύμφωνα με Ιταλούς εισαγγελείς, ο 52χρονος καπετάνιος, προσέγγισε την ακτή με απρόσεκτο τρόπο λίγο πριν την καταστροφική σύγκρουση. Ο Francesco Shettino, κρατείται στη φυλακή του Γκροσέτο, καθώς είναι ύποπτος φυγής.

Όπως αναφέρουν επιβάτες που κατάφεραν να διασωθούν, η διαδικασία εκκένωσης του πλοίου ήταν “χάος” και δεν θρηνήσαμε περισσότερα θύματα, λόγω της αυτουθυσίας των δυτών και των μελών του πληρώματος, που σε αντίθεση με τον καπετάνιο, έμειναν για να βοηθήσουν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα