Εκλογές ΗΠΑ: Ο Τραμπ έγινε μπάμπουσκα και πωλείται στη Μόσχα

Εκλογές ΗΠΑ: Ο Τραμπ έγινε μπάμπουσκα και πωλείται στη Μόσχα

Μεγάλη ζήτηση για τις μπάμπουσκες με τη μορφή του Ντόναλντ Τραμπ που πωλούνται στη Μόσχα ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης στις ΗΠΑ

Οι ιδιοκτήτες ενός καταστήματος με σουβενίρ στην καρδιά της Μόσχας παρατηρούν μια μέρα πριν τις εκλογές στις ΗΠΑ, ότι οι παραδοσιακές ρωσικές κούκλες, οι μπάμπουσκες, που έχουν τη μορφή του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχουν ολοένα και μεγαλύτερη ζήτηση μεταξύ των συλλεκτών αλλά και των τουριστών. «Οι συλλέκτες, αυτοί είναι που τις αγοράζουν περισσότερο τον τελευταίο καιρό» είπε ο Έντβαρντ, εργαζόμενος στο κατάστημα.

Νομίζω ότι (ο Ντόναλντ Τραμπ) μοιάζει με μπάμπουσκα. Την ανοίγεις και αποκαλύπτεις άλλο έναν εαυτό του

«Υπάρχει ωστόσο ζήτηση και από ξένους» πρόσθεσε ο ίδιος. Ορισμένοι διακρίνουν μια μεταφορά πίσω από το σουβενίρ που είναι εμπνευσμένο από τις εκλογές στις ΗΠΑ. «Νομίζω ότι (ο Ντόναλντ Τραμπ) μοιάζει με μπάμπουσκα. Την ανοίγεις και αποκαλύπτεις άλλο έναν εαυτό του» επισήμανε ο Μίχιρ, ένας τουρίστας από την Ινδία. «Έχει πολλά επίπεδα, νομίζω».

Στην σύγχρονη εκδοχή τους οι μπάμπουσκες έχουν την μορφή ηθοποιών, μουσικών ή και πολιτικών. Στα καταστήματα με τα αναμνηστικά της Μόσχας, κάποιος μπορεί εύκολα να βρει τέτοιες κούκλες με τη μορφή του προέδρου της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν ή της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

ADVERTISING
Εκλογές ΗΠΑ: Ο Τραμπ έγινε μπάμπουσκα και πωλείται στη Μόσχα

Σε ένα από τα καταστήματα αυτά, η κούκλα Τραμπ βρίσκεται μεταξύ της Μέρκελ και του Μάο Τσετούνγκ. «Είδα την κούκλα Ντόναλντ Τραμπ χθες κι αναρωτήθηκα, για ποιο λόγο» ανέφερε η Ελένα, μια τουρίστρια από την Ιταλία. «Δεν το κατάλαβα διότι δεν έχει εκλεγεί πρόεδρος, αλλά ενδεχομένως οι Ρώσοι να τον θεωρούν ως το νέο πρόεδρο των ΗΠΑ».

Όπως σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, μία ημέρα πριν από τις εκλογές στις ΗΠΑ, μπάμπουσκες με τη μορφή της Χίλαρι Κλίντον, της υποψηφίας του Δημοκρατικού Κόμματος, δεν κυκλοφορούν στη ρωσική αγορά.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ/ΦΩΤΟ REUTERS

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ, Κλίντον, Αμερικανικές εκλογές, Εκλογές ΗΠΑ
SHARE:

24Media Network