Εκλογές στην Αϊόβα: Φιάσκο η διαδικασία – Ο Σάντερς ανακοίνωσε μόνος του τη νίκη του

Εκλογές στην Αϊόβα: Φιάσκο η διαδικασία –  Ο Σάντερς ανακοίνωσε μόνος του τη νίκη του
O Bernie Sanders. AP

Αν και οι Δημοκρατικοί δεν έχουν ανακοινώσει το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών στην Αϊόβα, ο Μπέρνι Σάντερς έδωσε στη δημοσιότητα δικάτου στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ήρθε πρώτος σε ψήφους.

Δικά του στοιχεία παρουσίασε ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς, ηγέτης της αριστερής πτέρυγας των Δημοκρατικών, για την έκβαση της πρώτης εσωκομματικής ψηφοφορίας για την ανάδειξη του υποψηφίου του κόμματος στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, η οποία διεξήχθη στην Άιοβα, αλλά με τη διαδικασία να εξελίσσεται σε φιάσκο, καθώς έχει υπάρξει τεράστια καθυστέρηση στην ανακοίνωση του αποτελέσματος λόγω «ανακολουθιών».

Ο Σάντερς ανέφερε ότι έρχεται πρώτος, ενώ τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει ο κεντρώος πρώην δήμαρχος της πόλης Σάουθ Μπεντ της Νεβάδας Πιτ Μπούτιτζετζ.

«Λόγω της αδυναμίας (της οργάνωσης) του Δημοκρατικού Κόμματος στην Άιοβα να δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα» η ομάδα του «Μπέρνι» έδωσε τα δικά της στοιχεία, τα οποία βασίζονται στην καταμέτρηση του 40% των εκλογικών κέντρων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εκστρατείας του, ο Σάντερς λαμβάνει 28,62%, ο Μπούτιτζετζ έρχεται δεύτερος με το 25,71%, η προοδευτική γερουσιάστρια Ελίζαμπεθ Γουόρεν 18,42% και ο πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν καταλαμβάνει παρά την τέταρτη θέση, με το 15,08%, κάτι που εάν επιβεβαιωθεί θα αποτελεί βαριά ήττα γι’ αυτόν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα