Εκρήξεις στη Βηρυτό: Εντοπίστηκε στην Κύπρο ο Ρώσος πλοιοκτήτης με τους 2.750 τόνους νιτρικής αμμωνίας

Εκρήξεις στη Βηρυτό: Εντοπίστηκε στην Κύπρο ο Ρώσος πλοιοκτήτης με τους 2.750 τόνους νιτρικής αμμωνίας
Αστυνομία στην Κύπρο. Φωτο αρχείου. AP

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημα αίτημα του Λιβάνου για προσαγωγή, σύλληψη ή έκδοση του Ρώσου ιδιοκτήτη του πλοίου με το φορτίο που προκάλεσε τον όλεθρο στη Βηρυτό.

Στη Λεμεσό εντοπίστηκε από τις Αστυνομικές Αρχές Κύπρου το απόγευμα της Πέμπτης (06/08) ο Ρώσος που φέρεται να είναι ιδιοκτήτης του πλοίου Rhosus που μετέφερε τους 2.750 τόνους νιτρικής αμμωνίας, πριν αυτοί κατασχεθούν και αποθηκευτούν στο λιμάνι της Βυρητού.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επιχειρηματίας απάντησε σε σειρά ερωτημάτων από τις Αστυνομικές Αρχές σχετικά με το επίμαχο φορτίο, έπειτα από αίτημα των Αρχών του Λιβάνου και οι απαντήσεις θα αποσταλούν στο Λίβανο τις επόμενες ώρες.

Η Αστυνομία Κύπρου δεν έχει μέχρι στιγμής το παραμικρό επίσημο αίτημα για προσαγωγή, σύλληψη ή έκδοση του εν λόγω επιχειρηματία, ενώ κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι ο Ρώσος δεν είναι κάτοχος κυπριακού διαβατηρίου, το πλοίο δεν είναι εγγεγραμμένο στην βάση δεδομένων της Κύπρου, ενώ ούτε η φορολογική του βάση βρίσκεται επί Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα