Καλά στην υγεία τους οι Έλληνες μαθητές που βρίσκονταν στην Αγία Πετρούπολη

In this image taken from video footage, emergency services work outside Sennaya Square metro station in St Petersburg, Russia, Monday, April 3, 2017.  At least 10 people were killed Monday in an explosion on the subway in St. Petersburg, Russian news agencies reported. (AP Photo)
In this image taken from video footage, emergency services work outside Sennaya Square metro station in St Petersburg, Russia, Monday, April 3, 2017. At least 10 people were killed Monday in an explosion on the subway in St. Petersburg, Russian news agencies reported. (AP Photo) AP

Καλά στην υγεία τους είναι οι μαθητές του Γυμνασίου Βέροιας που βρίσκονται σε εκδρομή στη ρωσική πόλη. Δεν υπάρχουν ενδείξεις για Έλληνες μεταξύ των θυμάτων ή των τραυματιών της έκρηξης

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας είναι σε συνεχή επικοινωνία με το παράρτημα του ρωσικού ΥΠΕΞ και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, προκειμένου να διευκρινίσει εάν ανάμεσα στα θύματα της πολύνεκρης έκρηξης στο μετρό υπάρχουν πολίτες ελληνικής καταγωγής.

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη ρωσική πρωτεύουσα του Βορρά, Πάνος Μπεγλίτης, δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι οι 23 μαθητές του 4ου Γυμνασίου Βέροιας που βρίσκονται εκεί σε εκδρομή, μαζί με τους καθηγητές τους, είναι όλοι καλά, καθώς την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη βρίσκονταν στο Τσάρσκογιε Σελό (Τσαρικό Χωριό), έξω από την πόλη.

ADVERTISING

Ο κ. Μπεγλίτης ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι μίλησε με τον καθηγητή των παιδιών, κ. Θεοτοκίδη, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι υπάρχει συνεχής επαφή με τον πρόεδρο του ελληνικού συλλόγου, Αλ. Δρεσίδη και την επικεφαλής Νεολαίας, Ελ. Πεχλιβανίδου, προκειμένου να ελέγχονται όσοι βρίσκονται στα όρια της πόλης και να υπάρχει πλήρης καταγραφή της κατάστασης.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τρομοκρατικό χτύπημα στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης

SHARE:

24Media Network