Έκρηξη βόμβας σε λεωφορείο στο Τελ Αβίβ

default image

Αιματηρή έκρηξη στο Τελ Αβίβ. Άγνωστοι είχαν τοποθετήσει βόμβα μέσα σε λεωφορείο. Τουλάχιστον 10 τραυματίες

Την ώρα που είναι σε εξέλιξη διπλωματική προσπάθεια για κατάπαυση πυρός στη Γάζα, συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί, οι εκρήξεις και οι δολοφονίες αθώων ανθρώπων.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης, εξερράγη βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε αστικό λεωφορείο στο Τελ Αβίβ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν τουλάχιστον 10 τραυματίες, οι οποίοι βρίσκονταν σε στάση. Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί μέσα στο λεωφορείο, ευτυχώς όμως εκείνη την ώρα ήταν άδειο.

Ο εκπρόσωπος της Χαμάς Σάμι Αμπού Ζούχρι επαίνεσε τη βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε σήμερα εναντίον δημόσιου λεωφορείου στο κέντρο του Τελ Αβίβ, όμως δεν ανέλαβε την ευθύνη γι’ αυτή.

“Η Χαμάς ευλογεί την επίθεση στο Τελ Αβίβ και την θεωρεί φυσική απάντηση στις ισραηλινές σφαγές … στη Γάζα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος προς το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Η επίθεση σημειώθηκε κατά την όγδοη ημέρα μιας ισραηλινής επίθεσης εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, την οποία εξαπέλυσε το Ισραήλ λέγοντας πως θέλει να εμποδίσει τις εκτοξεύσεις ρουκετών εναντίον του εδάφους του από τον παλαιστινιακό αυτό θύλακα.

Πανηγυρισμοί ξέσπασαν στη Γάζα όταν τοπικοί ραδιοσταθμοί μετέδωσαν την είδηση για την έκρηξη στο Τελ Αβίβ.

Η τελευταία φορά που η εμπορική πρωτεύουσα του Ισραήλ είχε πληγεί από σοβαρή έκρηξη βόμβας ήταν τον Απρίλιο του 2006, όταν ένας παλαιστίνιος καμικάζι είχε σκοτώσει 11 ανθρώπους σε ένα πάγκο με σάντουιτς κοντά στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων της παλιάς πόλης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα