Έκτακτη τηλεδιάσκεψη Ευρωπαϊκών Αρχών για την Πορτογαλία

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη Ευρωπαϊκών Αρχών για την Πορτογαλία

Η Πορτογαλία ευχαρίστησε την Ελλάδα για την προσφορά 30 πυροσβεστών όμως προς το παρόν δήλωσε ότι δεν τους χρειάζεται

Έκτακτη σύσκεψη, μέσω τηλεδιάσκεψης, των Εθνικών Κέντρων Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας των κρατών-μελών της Μεσογειακής Ζώνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συγκάλεσε σήμερα, το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών (ERCC) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  στις 4 το απόγευμα, για την κατάσταση στην Πορτογαλία. 

Στη τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν Αξιωματικοί από τα Κέντρα Επιχειρήσεων των Εθνικών Αρχών Πολιτικής Προστασίας της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ελλάδας και της Κύπρου.

Στόχος της τηλεδιάσκεψης ήταν η αποτίμηση της κατάστασης, καθώς και η εκτίμηση των Πορτογαλικών Αρχών για τις επόμενες ημέρες.

Οι Πορτογάλοι Αξιωματούχοι ευχαρίστησαν όλα τα κράτη για την βοήθεια που προσέφεραν, καθώς και την χώρα μας για την πρόθεση προσφοράς της  Ελληνικής Ευρωπαϊκής Μονάδας Δασικών Πυρκαγιών του Πυροσβεστικού Σώματος  (GR-GFFF 1ATH) αποτελούμενη από 30 άτομα, σημείωσε όμως ότι προς το παρόν επαρκούν οι υπάρχουσες δυνάμεις που επιχειρούν.

Τέλος, ενημέρωσαν ότι υπάρχουν τέσσερις κύριες πυρκαγιές σε εξέλιξη στις περιοχές Leiria και Coimbra, ενώ οι καιρικές συνθήκες αναμένονται να βελτιωθούν από την 21η Ιουνίου. 

SHARE:

24Media Network