Eκτός επίσημων υποχρεώσεων του Παλατιού και η Καμίλα

Διαβάζεται σε 2'
Eκτός επίσημων υποχρεώσεων του Παλατιού και η Καμίλα
Η σύζυγος του βασιλιά της Μεγάλης Βρετανίας,, Καμίλα Victoria Jones/Pool photo via AP

Bάσει πρωτοκόλλου, το κενό του βασιλιά της Μεγάλης Βρετανίας το καλύπτει η βασίλισσα. Τι γίνεται όμως, όταν τίθεται νοκ ντάουν και η Καμίλα;

Ο βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας, Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο τον Ιανουάριο. Έκτοτε ακολουθεί θεραπεία και τις υποχρεώσεις του τις καλύπτει η σύζυγος του, Καμίλα.

Από τη διάγνωση έως σήμερα, η «Αυτού Μεγαλειότητα» όπως αναφέρεται βάσει πρωτοκόλλου, κάλυψε 13 επίσημες υποχρεώσεις. Μεταξύ τους ήταν η εκπροσώπηση της βασιλικής οικογένειας στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου, στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνσδορ, καθώς για απροσδιόριστο «προσωπικό λόγο» δεν κατάφερε να παραστεί ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Όπως γράφει η Daily Mail εκείνη την ημέρα κορυφώθηκαν οι ανησυχίες «σχετικά με την απογυμνωμένη μοναρχία και ερωτήματα για το ποιος είναι υπεύθυνος σε μια εποχή που τόσοι πολλοί βασικοί βασιλιάδες είναι εκτός εικόνας».

Άνθρωπος του Παλατιού δήλωσε πως η Καμίλα είναι απολύτως έτοιμη να κάνει ό,τι χρειάζεται για το θεσμό. Για την ακρίβεια, είχε δηλώσει ότι «έχει ενθουσιαστεί από την αντίδραση του κοινού. Έχει βρει αποθέματα ενέργειας που ακόμη και η ίδια δεν πίστευε ότι είχε. Η εκτίμηση που τρέφουν οι άνθρωποι του Παλατιού προς το πρόσωπο της έχει εκτιναχθεί στα ύψη καθώς ανέλαβε το ‘τιμόνι’».

Λίγες ημέρες αργότερα, η 76χρονη εμφάνισε σημάδια εξάντλησης και οι γιατροί της συνέστησαν να κάνει ένα διάλειμμα.

Έτσι αυτήν την εβδομάδα θα περάσει μερικέ ιδιωτικές ημέρες, με την οικογένεια της. Θα επιστρέψει στο Παλάτι στις 11/3, για να εκπροσωπήσει τον Βασιλιά στην υπηρεσία της Ημέρας της Κοινοπολιτείας στο Αβαείο του Γουέστμινστερ. Ο Κάρολος θα εκδώσει ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα για να τιμήσει την περίσταση.

Ποιος θα κάνει τη δουλειά του βασιλιά, τώρα που η πρώτη αντικαταστάτης θα είναι εκτός;

Βάσει του ‘καταστατικού’, το κενό της Καμίλα πρέπει να καλύψουν ο Ουίλιαμ, η βασιλική πριγκίπισσα -αδελφή της Ελισάβετ- Άννα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα