Εκτός σώματος ο Ιταλός αστυνομικός που είχε ταχθεί υπέρ της αστυνομικής εφόδου στο G 8 του 2001

Εκτός σώματος ο Ιταλός αστυνομικός που είχε ταχθεί υπέρ της αστυνομικής εφόδου στο G 8 του 2001

Με παύση των καθηκόντων του τιμωρήθηκε ο Ιταλός αστυνομικός που είχε εξυμνήσει την έφοδο της αστυνομίας στο σχολείο Ντίατζ της Γένοβας, κατά τη διάρκεια διάσκεψης του G 8 του 2001

Ο Ιταλός αστυνομικός Φάμπιο Τορτόζα παύθηκε των καθηκόντων του, εξαιτίας ανάρτησής του στο Facebook, με την οποία υπερασπίσθηκε την έφοδο της αστυνομίας στο σχολείο Ντίατζ της Γένοβας, τον Ιούλιο του 2001, λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της διάσκεψης του G8.

Ο Τορτόζα, πριν δυο ημέρες, έγραψε στην ανάρτησή του: "είμαι ένας από τους ογδόντα του έβδομου πυρήνα. Το βράδυ εκείνο ήμουν στο σχολείο Ντίατζ. Θα ξανάμπαινα στο σχολείο χίλιες και άλλες χίλιες φορές".

Την απόφαση προσωρινής παύσης του Τορτόζα από τα καθήκοντά του έκανε γνωστή ο επικεφαλής της ιταλικής αστυνομίας, Αλεσσάντρο Πάνσα, ο οποίος τόνισε ότι "αν υπάρχει κάποιος που λαθεύει, θα τιμωρηθεί, διότι πρόκειται για ατομικό λάθος, όχι της αστυνομίας, η οποία προασπίζεται την ελευθερία και την νομιμότητα".

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποφάνθηκε ότι το ιταλικό κράτος θα πρέπει να αποζημιώσει με σαράντα πέντε χιλιάδες ευρώ τον πολίτη του Αρνάλντο Τσεστάρο, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε από την αστυνομία κατά την συγκεκριμένη έφοδο μέσα στο Ντίατζ. Οι δικαστές έκαναν μάλιστα λόγω για πραγματικά βασανιστήρια.

Ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών, Αντζελίνο Αλφάνο, υποστήριξε την απόφαση του αρχηγού της ιταλικής αστυνομίας, υπογραμμίζοντας, μέσω Twitter: "ο Τορτόζα παύθηκε των καθηκόντων του. Θετική η απόφαση της αστυνομίας. Κινηθήκαμε ορθά και γρήγορα".

Ο Ιταλός αστυνομικός, τέλος, συνεχίζει να θεωρεί ότι έχει μετατραπεί σε "εξιλαστήριο θύμα" και ότι "το μόνο για το οποίο θα μπορούσαν να τον καταδικάσουν, είναι η αμαύρωση της συνολικής εικόνας της αστυνομίας, η οποία δεν προβλέπει, όμως, την δυνατότητα απόλυσης".

(Πηγή: ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network