Εκτροχιάστηκε τρένο στο Μπρούκλιν. Δεκάδες οι τραυματίες

Εκτροχιάστηκε τρένο στο Μπρούκλιν. Δεκάδες οι τραυματίες

Τουλάχιστον 103 οι τραυματίες από εκτροχιασμό τρένου στο Atlantic Terminal του Μπρούκλιν

Για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, τρένο του Long Island Rail Road ξέφυγε από την πορεία του, με αποτέλεσμα πολλοί επιβάτες του να τραυματιστούν.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ακούστηκε ένας δυνατός ήχος και στη συνέχεια ο συρμός ακινητοποιήθηκε απότομα, με αποτέλεσμα κάποιοι να βρεθούν στον αέρα. Δεν είναι ακόμη σαφές αν το τρένο έπεσε σε κάποιο εμπόδιο ή εκτροχιάστηκε.

Οι πυροσβέστες που έφτασαν στον τόπο του ατυχήματος απέφευγαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Οι πιο ελαφρά τραυματισμένοι λάμβαναν επιτόπου ιατρική φροντίδα, οι πιο σοβαρά διαμετακομίζονταν στα πλησιέστερα νοσοκομεία.

Το LIRR λειτουργεί 24 ώρες τη ημέρα, 7 μέρες την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων όλων των αργιών. Είναι ο πιο πολυσύχναστος σιδηρόδρομος στη Βόρεια Αμερική, μεταφέροντας κατά μέσο όρο 301.000 επιβάτες κάθε ημέρα της εβδομάδας.

Ο εκτροχιασμός αυτός έρχεται μήνες μετά από τον εκτροχιασμό προαστιακού τρένου σε ώρα αιχμής καθώς εισερχόταν στο σταθμό του Χομπόκεν (Νιού Τζέρσεϊ), πολύ κοντά στη Νέα Υόρκη, όπου ένα άτομο έχασε τη ζωή του και 108 τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένου του μηχανικού.

Πηγές: Εθνικός Κήρυκας Νέας Υόρκης, CNBC

SHARE:

24Media Network