Ελ Πάσο: Το Μεξικό απορρίπτει τη ρητορική μίσους

Ελ Πάσο: Το Μεξικό απορρίπτει τη ρητορική μίσους
Διαδηλωτές μετά την επίθεση στο Ελ Πάσο, Τέξας AP

"Η ρητορική του μίσους δεν έχει θέση στις κοινωνίες μας. Η άποψη της 'υπεροχής της λευκής φυλής' είναι αντίθετη με μια ειρηνική συμβίωση. Οι ιδέες αυτές το μόνο που κάνουν είναι να προκαλούν επικίνδυνες διαιρέσεις και βία".

Το Μεξικό επέδωσε διπλωματική διακοίνωση στις ΗΠΑ, η οποία δημοσιοποιήθηκε σήμερα και στην οποία εκφράζει την απόρριψη της “ρητορικής του μίσους” και της άποψης περί “υπεροχής της λευκής φυλής” μετά την πολύνεκρη επίθεση του Σαββάτου στο Ελ Πάσο, όπου ένας άνδρας σκότωσε 22 ανθρώπους, οι οκτώ από τους οποίους ήταν Μεξικάνοι.

Το Μεξικό ζητεί με τη διπλωματική αυτή νότα που εστάλη στην αμερικανική πρεσβεία καλύτερη ανταλλαγή πληροφοριών όσον αφορά “πρόσωπα” ή “οργανώσεις που δυνάμει τάσσονται υπέρ της ‘υπεροχής της λευκής φυλής’ και θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο” τη ζωή Μεξικανών πολιτών.

“Η ρητορική του μίσους δεν έχει θέση στις κοινωνίες μας. Η άποψη της ‘υπεροχής της λευκής φυλής’ (…) είναι αντίθετη με μια ειρηνική συμβίωση (…) Οι ιδέες αυτές το μόνο που κάνουν είναι να προκαλούν επικίνδυνες διαιρέσεις και βία”, προστίθεται στο διπλωματικό έγγραφο.

Μετά την πολύνεκρη επίθεση του Σαββάτου στο Ελ Πάσο του Τέξας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αναφέρεται συχνά σε μια “εισβολή” στις ΗΠΑ μεταναστών από χώρες της κεντρικής Αμερικής, δέχεται δριμείες επικρίσεις, κυρίως διότι ο δράστης της μαζικής δολοφονίας κατήγγειλε μια “εισβολή ισπανόφωνων” στο μανιφέστο που είχε δημοσιοποιήσει μέσω Διαδικτύου προτού περάσει στη δράση και σκοτώσει 22 ανθρώπους.

Το Μεξικό δεν αναφέρεται άμεσα στην διπλωματική του διακοίνωση στις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του προέδρου Τραμπ για τους μετανάστες, παρά εκφράζει την ευχή η καταδίκη του φονικού στο Ελ Πάσο από τον Τραμπ να συνοδευτεί από συγκεκριμένες πράξεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα