“Ελευθερώστε τη Μελέκ Ιπέκ” – Η γυναίκα που σκότωσε τον άντρα-βασανιστή της και κρατείται στη φυλακή

“Ελευθερώστε τη Μελέκ Ιπέκ” – Η γυναίκα που σκότωσε τον άντρα-βασανιστή της και κρατείται στη φυλακή
Twitter

Η Μελέκ Ιπέκ σκότωσε, ενώ βρισκόταν σε αυτοάμυνα, τον άντρα που επί 12 χρόνια τη βασάνιζε. Πλέον κρατείται στη φυλακή. Η τραγική ιστορία, η λύτρωση και η απαίτηση για την αποφυλάκισή της.

Πριν από 12 χρόνια, μαζί με τον έγγαμο βίο, για τη Μελέκ Ιπέκ ξεκίνησε και ένας καθημερινός εφιάλτης. Ένας βίαιος Γολγοθάς από τα χέρια και τα σεξουαλικά βίτσια και τη διαστροφή του συζύγου της, Ραμαζάν Ιπέκ.

Η 31χρονη πια Μελέκ από την Τουρκία, γινόταν συστηματικά έρμαιο των βίαιων και ερωτικών φετίχ του Ραμαζάν, ο οποίος την έδενε, τη βασάνιζε, τη βίαζε, την ξυλοκοπούσε και την υπέβαλλε σε σαδιστικές δοκιμασίες. Συχνά, υπό το αθώο και τρομαγμένο βλέμμα των δύο ανήλικων παιδιών τους.

Πρόσφατα, για τη Μελέκ Ιπέκ ήρθε η λύτρωση. Μετά από ένα ακόμη πολύωρο μαρτυρικό βασανιστήριο, έχοντας ικετέψει τον άντρα της μπροστά στα παιδιά τους να μη τη σκοτώσει, ενώ εκείνος τη σημάδευε με καραμπίνα, κι αφού αναγκάστηκε να μείνει για για ένα ολόκληρο βράδυ γυμνή και δεμένη στο πάτωμα ενός δωματίου, πήρε την απόφαση να σώσει τον εαυτό της, μα πρωτίστως τα δύο της παιδιά.

Όταν η πόρτα του δωματίου άνοιξε απότομα, εγώ στεκόμουν στην άκρη, τρόμαξα και το όπλο εκπυρσοκρότησε”, περιγράφει η ίδια, μεταξύ των σοκαριστικών περιγραφών των καθημερινών βασανιστηρίων που υπέμενε για μία και πλέον δεκαετία.

Η Μελέκ Ιπέκ τηλεφώνησε η ίδια στην αστυνομία για να ειδοποιήσει ότι μόλις είχε σκοτώσει τον άντρα της. Οι αρχές έσπευσαν στο σημείο, όπου τη βρήκαν χτυπημένη και με χέρια δεμένα.

Παρά το γεγονός ότι η 31χρονη γυναίκα βρισκόταν σε αυτοάμυνα, τις τελευταίες ημέρες, η Μελέκ Ιπέκ κρατείται στη φυλακή, με ούσα πλέον δέσμια ενός συντηρητικού πατριαρχικού κράτους και ενός συστήματος δικαιοσύνης που “νομιμοποιεί” τη συστηματική κακοποίηση των γυναικών, ερμηνεύοντας αντίστροφα τις έννοιες του θύματος και του θύτη. Πράγμα που μέχρι στιγμής επιβεβαιώνει με την ολιγωρία στην περίπτωση της 31χρονης, η οποία αντί για ιατρική φροντίδα, ψυχολογική υποστήριξη και ένα ασφαλές περιβάλλον κρατείται σε ένα κελί.

Αυτό έχει φέρει τις έντονες αντιδράσεις από οργανώσεις για την ισότητα των φύλων, αλλά και απλών χρηστών των social media που ζητούν την άμεση αποφυλάκισή της, από τη στιγμή που η γυναίκα αναγκάστηκε να αμυνθεί σε ένα ακόμη περιστατικό κακοποίησης. Ο δικηγόρος της πάντως εμφανίζεται βέβαιος πως η πελάτισσά του θα αφεθεί ελεύθερη.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version