Ελιγμός Ερντογάν για το ΝΑΤΟ: “Μπορεί η απάντηση για τη Φινλανδία να είναι διαφορετική”

Ελιγμός Ερντογάν για το ΝΑΤΟ: “Μπορεί η απάντηση για τη Φινλανδία να είναι διαφορετική”
Ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Turkish Presidency via AP

Την Κυριακή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε να ελιχθεί στο ζήτημα του ΝΑΤΟ λέγοντας ότι η απάντηση της χώρας του μπορεί να είναι διαφορετική για τη Φινλανδία και στέλνοντας νέο μήνυμα στη Σουηδία.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Κυριακή (29/01), σε συνάντησή του με τη νεολαία στην πόλη Μπίλετζικ, ότι η Άγκυρα θα μπορούσε να δεχτεί τη Φινλανδία στο ΝΑΤΟ, χωρίς τη γειτονική της Σουηδία.

«Εάν είναι απαραίτητο, μπορούμε να δώσουμε μια διαφορετική απάντηση όσον αφορά τη Φινλανδία. Η Σουηδία θα σοκαριστεί όταν της δώσουμε διαφορετική απάντηση», δήλωσε ο Ερντογάν σε τηλεοπτικές δηλώσεις όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Ο Ερντογάν, απευθυνόμενος στους νέους είπε: «Ακούσατε, ακούσατε, τι λέει; Η Αγία Σοφία θα ανοίξει. Και άνοιξε η Αγία Σοφία; Έτυχε σε εμάς, Δόξα στον Θεό. Είθε ο Δάσκαλός μας (Φαζίλ Κισακιουρέκ – ποιητής και συγγραφέας) να αναπαυτεί στον παράδεισο. Αυτός το είδε και εμείς το μοιραστήκαμε μαζί του».

“Κεραυνοί” κατά Μακρόν

Ο Τούρκος πρόεδρος μίλησεκαι για τον Εμανουέλ Μακρόν: «Στην πραγματικότητα, το πρόσωπο που βρίσκεται επικεφαλής της Γαλλίας δεν έχει τα προαπαιτούμενα για να είναι αρχηγός αυτού του κράτους. Αυτή τη στιγμή (η Γαλλία) εκμεταλλεύεται αφρικανικές χώρες. Το Μάλι βρίσκεται σε αδιέξοδο με τη Γαλλία. Η Μπουρκίνα Φάσο επίσης. Είχαμε πολλές συναντήσεις μαζί τους, αλλά δεν μιλούν ανοιχτά. Δεν είναι ειλικρινείς. Φυσικά, υπάρχουν πολλές παρόμοιες χώρες στον κόσμο”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα