Το θρυλικό ελιξίριο της ζωής υπάρχει και βρέθηκε σε αρχαίο τάφο στην Κίνα

Το θρυλικό ελιξίριο της ζωής υπάρχει και βρέθηκε σε αρχαίο τάφο στην Κίνα
PIXABAY.COM

Περίπου 3,5 λίτρα από ένα μυστήριο υγρό βρέθηκαν σε ένα χάλκινο δοχείο σε τάφο δυναστείας στην κινεζική πόλη Λουόγιανγκ. Η εργαστηριακή έρευνα αποκάλυψε το μυστικό του.

Έχει αποτελέσει πολυπόθητο "θησαυρό" σε αμέτρητους θρύλους, λογοτεχνικά έργα και ταινίες. Η ανακάλυψή του αποτέλεσε τον πιο περιζήτητο στόχο των Αλχημιστών, ενώ κάποιοι το έχουν συνδέσει και με το Άγιο Δισκοπότηρο. Ο λόγος για το μυθικό ελιξήριο της ζωής που κρύβει το μυστικό της αθανασίας και το οποίο, όπως δείχνουν οι τελευταίες αρχαιολογικές ανακαλύψεις, μπορεί και να υπάρχει...

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ερευνών κινέζων αρχαιολόγων πριν από έναν περίπου χρόνο αποκαλύφτηκε ότι ο πρώτος αυτοκράτορας της ενοποιημένης Κίνας, Τσιν Σι Χουάνγκ, ήθελε να βρει το ελιξίριο της ζωής με οποιοδήποτε μέσο και είχε διατάξει μια παγκόσμια αναζήτηση για το θαυματουργό φίλτρο. Μετά από ανασκαφή σε τάφο δυναστείας στην πόλη Λουόγιανγκ τον περασμένο Οκτώβριο, εντοπίστηκε ένα αρχαίο χάλκινο δοχείο, το οποίο περιείχε 3,5 λίτρα από ένα μυστήριο υγρό.

ADVERTISING

Αρχικά είχε εκτιμηθεί ότι πρόκειται για ποτό, αφού μύριζε αλκοόλ, περαιτέρω εργαστηριακή έρευνα ωστόσο έδειξε ότι το υγρό αποτελείται από νιτρικό κάλιο και αλενίτη, τα οποία ίσως είναι τα βασικά συστατικά του «ελιξίριου της ζωής» όπως καταγράφεται σε ένα αρχαίο ταοϊστικό κείμενο.

«Είναι η πρώτη φορά που βρέθηκαν τα μυθικά «ελιξίρια της αθανασίας» στην Κίνα. Το υγρό έχει σημαντική αξία για τη μελέτη της αρχαίας κινεζικής φιλοσοφίας για την επίτευξη της αθανασίας και την εξέλιξη του κινεζικού πολιτισμού», δήλωσε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Πολιτιστικών Μνημείων και Αρχαιολογίας της Λουόγιανγκ.

Εκτός από αυτό, οι ερευνητές ανακάλυψαν έναν τεράστιο αριθμό προϊόντων από νεφρίτη, χρωματιστά πήλινα αγγεία και χάλκινα αντικείμενα.

Πολλοί Κινέζοι αυτοκράτορες επεδίωκαν την αιώνια ζωή: ο Τσιν Σι Χουάνγκ, ο πρώτος αυτοκράτορας της ενοποιημένης Κίνας, ήταν αφιερωμένος σε αυτό όπως λέγεται. Μάλιστα, έχτισε ένα τεράστιο υπόγειο μαυσωλείο για τους παγκοσμίου φήμης πύλινους στρατιώτες του.

Πηγή: 

RT

SHARE:

24Media Network