Έλον Μασκ: Το tweet για την Κωνσταντινούπολη που εξόργισε τους Τούρκους χρήστες

Έλον Μασκ: Το tweet για την Κωνσταντινούπολη που εξόργισε τους Τούρκους χρήστες
Ο Έλον Μασκ ap

Η ανάρτηση του Έλον Μασκ και η αναφορά του στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση πολλών Τούρκων χρηστών. "Λέγεται Instanbul, όχι Κωνσταντινούπολη", έγραψαν αρκετοί.

Το χιούμορ του Έλον Μασκ φαίνεται να μην ήταν… ιδιαίτερα αρεστό σε πολλούς Τούρκους χρήστες του twitter. Αφορμή στάθηκε μια ανάρτηση του διευθύνοντα συμβούλου της Tesla και της Space X, στην οποία αναφέρεται στην άλωση της Πόλης, αποκαλώντας την Κωνσταντινούπολη και όχι Instanbul, όπως πολλοί θα ήθελαν.

Πιο συγκεκριμένα, ανέβασε στο twitter μία φωτογραφία με την φιγούρα του “stickman”, στην οποία απεικονίζεται ως ένας Βυζαντινός στρατιώτης με το κράνος του, όταν εκείνος ξυπνάει στον ύπνο και προσπαθεί να θυμηθεί αν κλείδωσε την πύλη του κίρκου (Κερκόπορτα), από την οποία εισήλθαν και κατέλαβαν την Κωνσταντινούπολη οι Γενίτσαροι τον Μάιο του 1453.

Πολλοί ήταν εκείνοι, κυρίως τουρκικής καταγωγής, που επέκριναν την εν λόγω ανάρτηση του Μασκ, με αρκετούς να του απαντάνε πως “ποτέ δεν ήταν Κωνσταντινούπολη, αλλά πάντα… Instanbul”.

Άλλοι θέλησαν να σχολιάσουν την αναφορά στην Κερκόπορτα, λέγοντας ότι “η πόρτα δεν ήταν ξεκλείδωτη, αλλά εμείς την ανοίξαμε”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα