Επίθεση στο Ναϊρόμπι: Ένας νεκρός - Ερευνάται η πιθανότητα τρομοκρατικής ενέργειας

Επίθεση στο Ναϊρόμπι
Επίθεση στο Ναϊρόμπι AP

Τουλάχιστον τέσσερις ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση, για την οποία ανέλαβε την ευθύνη η ισλαμική οργάνωση αλ Σαμπάαμπ.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τέσσερις τραυματίστηκαν στην επίθεση που σημειώθηκε σήμερα σε συγκρότημα ξενοδοχείου κα γραφείων στην πρωτεύουσα της Κένυας, Ναϊρόμπι, δήλωσε νοσοκομειακός αξιωματούχος.

Οι πέντε τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο M. P. Shah και ένας από αυτούς υπέκυψε, δήλωσε ο Τόσιφ Ντιν, γενικός διευθυντής του συγκροτήματος. Ο Ερυθρός Σταυρός ανέφερε πως τέσσερα νοσοκομεία δέχθηκαν τραυματίες.

Στο μεταξύ, ο αρχηγός της αστυνομίας της Κένυας, Ζοζέφ Μπουανέ δήλωσε πως η επίθεση στο Ναϊρόμπι μπορεί να είναι τρομοκρατική ενέργεια. «Μια ομάδα άγνωστων ενόπλων επιτέθηκε στο Dusit Complex μια ενέργεια που υποψιαζόμαστε πως είναι τρομοκρατική επίθεση», είπε.

Σε σύντομη ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους είπε πως ένοπλοι δράστες μπορεί να βρίσκονται ακόμη στο κτίριο και πως η αστυνομική επιχείρηση είναι σε εξέλιξη.

Η σομαλική οργάνωση ισλαμιστών μαχητών αλ Σαμπάαμπ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο επιτήρησης τζιχαντιστικών ιστοσελίδων Site, που επικαλείται ανάρτησή της στο πρακτορείο προπαγάνδας της, και εκπρόσωπο της οργάνωσης στο Reuters.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η ισλαμική οργάνωση αλ Σαμπάαμπ πίσω από την επίθεση στο Ναϊρόμπι

SHARE: