Εντάλματα σύλληψης κατά 47 πρώην εργαζομένων της εφημερίδας Zaman με εντολή Ερντογάν

Εντάλματα σύλληψης κατά 47 πρώην εργαζομένων της εφημερίδας Zaman με εντολή Ερντογάν

Συνεχίζονται οι εκκαθαρίσεις στα ΜΜΕ από την κυβέρνηση Ερντογάν, που προχώρησε στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος 47 πρώην εργαζομένων στην εφημερίδα Zaman

Οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης κατά 47 δημοσιογράφων, πρώην εργαζομένων της εφημερίδας Zaman, στο πλαίσιο του πογκρόμ που ακολούθησε το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Η τουρκική αστυνομία εντέλλεται να κρατήσει τους δημοσιογράφους στο πλαίσιο της έρευνας για τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί εγκέφαλο της απόπειρας πραξικοπήματος.

Οι 47 εργάζονταν για την συνδεόμενη με το δίκτυο του Γκιουλέν εφημερίδα Zaman, η οποία κατασχέθηκε από τις τουρκικές αρχές τον Μάρτιο στο πλαίσιο του πογκρόμ κατά των υποστηρικτών του αυτοεξόριστου κληρικού.

Η αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι ενός από τους δημοσιογράφους, του Σαχίν Αλπάι, τα ξημερώματα στην Κωνσταντινούπολη και τον συνέλαβε έπειτα από δίωρη έρευνα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Τη Δευτέρα, οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης εναντίον 42 δημοσιογράφων, στους οποίους περιλαμβάνεται η επιφανής αρθρογράφος και πρώην βουλευτής Ναζλί Ιλιτσάκ.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πραξικόπημα στην Τουρκία, Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Γκιουλέν καλεί την Ουάσινγκτον να μην προχωρήσει στην έκδοσή του

Συνεχίζεται η εκκαθάριση στην Τουρκία: Εκτός 1.112 ιεροκύρηκες και δάσκαλοι του Κορανίου

Εγκαταλείπουν την Τουρκία οι οικογένειες Αμερικανών διπλωματών

SHARE:

24Media Network