Νίκη ή θάνατο ορκίστηκε ο Καντάφι

Νίκη ή θάνατο ορκίστηκε ο Καντάφι
© AP

Οι εξεγερμένοι μπήκαν στο συγκρότημα κατοικίων του Μουαμάρ Καντάφι στη Μπαμπ αλ Αζιζίγια.Νίκη ή θάνατο ορκίστηκε ο Μουαμάρ Καντάφι στον πόλεμο του κατά του ΝΑΤΟ, απευθυνόμενος στο λαό της Λιβύης, μέσω τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού.

Η δήλωση του Συνταγματάρχη μεταδόθηκε από το κανάλι Αλ-Ορούμπα σε συνεργασία με το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Ράι, αποδεικνύοντας την ανένδοτη στάση του απέναντι στις παραινέσεις της διεθνούς κοινότητας, αλλά και του λιβυκού λαού, να αποχωρήσει από την κυβέρνηση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πιστός, φυσικά, στο πνεύμα του Μουαμάρ Καντάφι, ορκίστηκε με τη σειρά του, να μετατρέψει τη Λιβύη σε ηφαίστειο γεμάτο λάβα, και δήλωσε πως η κυβέρνηση μπορεί να αντισταθεί για μήνες ή ακόμη και χρόνια στις επιθέσεις που δέχεται.

Από την πλευρά τους οι αντικαθεστωτικοί εισέβαλαν στο αρχηγείο του Συνταγματάρχη στην περιοχή Μπαμπ αλ-Αζιζίγια, στην προσπάθεια τους να αποκλείσουν από την εξουσία τον, εδώ και 42 χρόνια, Λίβυο ηγέτη.

Νίκη ή θάνατο ορκίστηκε ο Καντάφι
© AP

Ανταποκριτές του Ρόιτερς δήλωσαν πως λίγο πριν νυχτώσει είδαν φωτιές να μαίνονται στο κέντρο της πρωτεύουσας, ενώ αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι δεκάδες πύραυλοι πυρπόλησαν την Τρίπολη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε απερίφραστα ότι οι ηγέτες των επαναστατών δεν πρόκειται να ζήσουν ειρηνικά στην πρωτεύουσα της Λιβύης.

Νίκη ή θάνατο ορκίστηκε ο Καντάφι
© REUTERS

Στο μεταξύ, οι πιστές στο Μουαμάρ Καντάφι δυνάμεις, το βράδυ της Τρίτης, είχαν εκτοξεύσει πολλούς πυραύλους Σκουντ, στα περίχωρα της πόλης Σύρτη, απ' όπου κατάγεται ο Λίβυος ηγέτης, και βρίσκεται στην ίδια κατεύθυνση με το θύλακα Μισράτα, πόλη ελεγχόμενη από τους επαναστάτες.

Ο Καντάφι πρέπει να δικαστεί στη Λιβύη, σύμφωνα με εκπρόσωπο των αντικαθεστωτικών.

Ο Μουάμαρ Καντάφι πρέπει να δικαστεί στην Λιβύη, πριν παραδοθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, δήλωσε ο Αμπντελ Χαφίζ Γόγκα, εκπρόσωπος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης.

Ο ίδιος τόνισε μιλώντας σε αιγυπτιακό τηλεοπτικό δίκτυο πως ο Καντάφι, ο οποίος κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου, βρίσκεται ακόμα στην Λιβύη και δεν υπάρχει πιθανότητα να διαφύγει.

Νίκη ή θάνατο ορκίστηκε ο Καντάφι

"Ο Καντάφι είναι στην Λιβύη. Αν δεν βρίσκεται στην Τρίπολη τότε θα έχει μετακινηθεί στην κεντρική ή νότια Λιβύη", επισήμανε ο Γόγκα.

Νίκη ή θάνατο ορκίστηκε ο Καντάφι
© REUTERS

"Θέλουμε να συλλάβουμε τον Καντάφι και να τον δικάσουμε στη Λιβύη πριν προσαχθεί στο ΔΠΔ.

Σε ερώτηση αν οι αντικαθεστωτικοί αφήσουν στον Καντάφι δρόμο διαφυγής, ο Γόγκα απάντησε: "αυτό είναι αδύνατον. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να διαφύγει. Ο Καντάφι δεν έχει επιλογές".

Νίκη ή θάνατο ορκίστηκε ο Καντάφι
© AP

Στο μεταξύ, το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο, πολιτικό όργανο των αντικαθεστωτικών, κλήθηκε να εκπροσωπήσει τη Λιβύη στην έκτακτη σύνοδο του Συμβουλίου του Αραβικού Συνδέσμου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο Κάιρο, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Κατάρ Χάμαντ Μπεν Γιάσεμ αλ Τάνι.

Νίκη ή θάνατο ορκίστηκε ο Καντάφι
© AP

Στη σύνοδο θα συζητηθούν ανάμεσα σε άλλα θέματα οι εξελίξεις και η κατάσταση στη Λιβύη και την Συρία, πρόσθεσε ο ίδιος.

Νεκροί και τραυματίες

Περισσότεροι από 400 νεκροί και τουλάχιστον 2000 τραυματίες, δήλωσαν χθες Λίβυοι επαναστάτες πως είναι ο τραγικός απολογισμός των προσχεδιασμένων ελέγχων των τελευταίων τριών ημερών που πραγματοποίησαν δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι, στην Τρίπολη, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Αραμπίγια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Έφτιαξαν κύκλωμα που μπαίνει στο δέρμα

Λυσσαλέα αντίσταση από το καθεστώς Καντάφι

Μετράει ώρες ο Καντάφι

Ραδιοφωνικό μήνυμα Καντάφι

SHARE:

24Media Network