Επικοινωνία Τραμπ - Ερντογάν για τους ρωσικούς S-400

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις Βρυξέλλες
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις Βρυξέλλες AP

Την τουρκική πρόταση για συγκρότηση κοινής ομάδας εργασίας σε σχέση με την αγορά του ρωσικού πυραυλικού συστήματος, συζήτησαν οι πρόεδροι ΗΠΑ και Τουρκίας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησαν την Δευτέρα, σε μια τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχαν, την τουρκική πρόταση να συγκροτήσουν μια κοινή ομάδα εργασίας σε σχέση με τη σχεδιαζόμενη αγορά του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.

«Ο αξιότιμος πρόεδρός μας αναφέρθηκε στην πρόταση συγκρότησης μιας ομάδας εργασίας σχετικά με την προμήθεια του αμυντικού συστήματος S-400 από τη Ρωσική Ομοσπονδία».

Η Ουάσιγκτον υποστηρίζει ότι το αντιπυραυλικό σύστημα θα μπορούσε να υπονομεύσει τα μαχητικά της F-35. Η Άγκυρα απαντάει ότι μια ομάδα εργασίας θα μπορούσε να αξιολογήσει τον αντίκτυπο των S-400 στα μαχητικά, ωστόσο την Παρασκευή ανέφερε ότι δεν είχε νέα από τους Αμερικανούς.

Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, Ερντογάν και Τραμπ αντήλλαξαν επίσης απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία, ενώ συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συνεργασία στον τομέα της αντιτρομοκρατίας.

Επιπλέον, διμερή και περιφερειακά ζητήματα βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας των δύο ηγετών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Τραμπ, Ερντογάν, Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Τσαβούσογλου απειλεί τις ΗΠΑ: Δώστε μας τα F-35, αλλιώς η Τουρκία θα στραφεί αλλού

Ρωσία: Σύντομα η αποστολή των S-400 στην Τουρκία

Μήνυμα Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς Τουρκία: Δεν αλλάζει η πολιτική μας για τους S-400

SHARE:

24Media Network