Επιμένει ο Ερντογάν: Η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει από τα εθνικά της συμφέροντα στο Αιγαίο

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν AP

Η Ελλάδα δεν τηρεί τους κανόνες καλής γειτονίας, σημειώνει στο κείμενο συμπερασμάτων του το Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας που συνεδρίασε σήμερα υπό τον Τούρκο πρόεδρο

Η επιχείρηση του τουρκικού στρατού στη Συρία κυριάρχησε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της χώρας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Άγκυρα, χωρίς ωστόσο να λείπει από τη συζήτηση το Κυπριακό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Στο ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, τα τρία από τα πέντε θέματά του αφορούσαν την επιχείρηση του τουρκικού στρατού στη Συρία και στην περιοχή Μάνμπιτζ ενώ έγινε αναφορά στο κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά.

Αναλυτικά αναφέρονται τα εξής: «Έγινε γενική αξιολόγηση των εξελίξεων στην Κύπρο, την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο. Διατυπώθηκε ειδικότερα ότι παρακολουθούνται από την πλευρά μας με ευαισθησία, η στάση και οι συμπεριφορές της Ελλάδος που δεν συνάδουν με την καλή γειτονία και αποφασίστηκε ότι δεν πρόκειται επ ουδενί να γίνουν παραχωρήσεις από τα δίκαια και τα συμφέροντα της Τουρκίας».

Νωρίτερα άλλωστε, μιλώντας σε δημοσιογράφους της χώρας του μετά την επιστροφή του από τη Βάρνα, ο Ερντογάν αποκάλυψε τις συνομιλίες που είχε με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους. Όπως κατέγραψε το ΚΥΠΕ, ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες του είπαν: "Εσείς είστε μεγάλος Πρόεδρος, διασφαλίστε ότι θα τους αφήσουν ελεύθερους τους δύο στρατιωτικούς" κι εκείνος τους απάντησε: "Εγώ δεν είμαι μεγαλύτερος από τη δικαιοσύνη. Πρέπει να περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου".

Όπως καταγράφουν μεγάλες τουρκικές εφημερίδες, όπως η Hurriyet, ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε στους Τούρκους δημοσιογράφους πως στο θέμα των υδρογονανθράκων της Ανατολικής Μεσογείου οι Τούρκοι δεν θα υποχωρήσουν, ενώ είπε ακόμη πως η ΕΕ δεν συμπεριφέρθηκε αμερόληπτα σε αυτό το θέμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ερντογάν, Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ερντογάν: Για τους δύο θα μιλήσει η δικαιοσύνη - Καμία υποχώρηση για τους υδρογονάνθρακες

Ανασκευάζει ο Κατσίκης: Απάντησα σε υποθετικό ερώτημα

SHARE:

24Media Network